SIMIĆ: Svi poslanici Srpske liste protiv Tačijeve vojske
Foto: Kancelarija Vlade Za KiM

Predsednik Srpske liste

SIMIĆ: Svi poslanici Srpske liste protiv Tačijeve vojske

Politika -

NOVI SAD - Predsednik Srpske liste Slavko Simić negirao je tvrdnju poslanika Alijanse za budućnost Kosova Dauta Haradinaja da pojedini poslanici iz redova Srpske liste nisu protiv formiranja kosovske vojske.

Simić je Rekao da su svi poslanici Srpske liste saglasni da ne daju podršku ni zakonu o formiranju oružanih snaga Kosova, a ni ustavnim amandmanima."Albanci za to nemaju podršku međunarodne zajednice, ni NATO, ali ni Srpske liste, i u redu bi bilo da kažu sa kime su oni to razgovarali od Srba.

Sprečili smo da se zakon procesuira bez promene Ustavnih amandmana, čega ne može biti bez podrške iz redova manjinskih zajednica", rekao je Simić.

Komentarišući pretpostavke da je Vladi Kosova potrebno da ima saglasnost ne svih 10 Srba, već samo četvorice sa Srpske liste, da bi bio usvojen zakon o Oružanim snagama Kosova, Simić kaže da su u ovom trenutku svi poslanici Srpske liste saglasni da ne daju podršku ovakvom zakonu, niti ustavnim amandmanima, ukoliko oni budu procesuirani u Skupštini Kosova, navodi se na sajtu RTV.

Daut Haradinaj, brat Ramuša Haradinaja, koga Srbija potražuje zbog ratnog zločina, tvrdi, kako su preneli prištinski mediji, da pojedini poslanici iz redova Srpske liste nisu protiv formiranja kosovske vojske, jer je, kako kaže, to dobro i za njih.

(Foto: Kancelarija Vlade za KiM)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TAČI SE SPREMA ZA RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track