MINISTRI U ULOZI RADNIKA: Antić u jami, Ljajić na tezgi

Radnička klasa

MINISTRI U ULOZI RADNIKA: Antić u jami, Ljajić na tezgi

Politika -

Čelnici resora energetike i trgovine jedini su pristali da uđu u kožu običnih smrtnika iz sektora koje vode. Epilog - nije im bilo lako

Praznik rada idealna je prilika da ministre izmestimo iz udobnih fotelja i kabineta i ubacimo u realan život kojim šefuju svaki dan. Međutim, naš izazov je prihvatio samo dvojac Antić-Ljajić, koji u Vladi Srbije drži resore rudarstva i turizma.Njih dvojica pristala su da nakratko „siđu“ na hijerarhiji sopstvenog resora, pa je Aleksandar Antić zašao u rudarsku jamu, a Rasim Ljajić prodavao suvenire i promovisao turističke destinacije Srbije.Antić priznaje da je, tek kada je došao na čelo energetike, shvatio zapravo koliko je težak rudarski hleb.Rudarske muke- Imam ogromno poštovanje prema rudarima koji rade najteži posao na svetu i od njega hrane svoje porodice. Koliko je taj posao stvarno težak i opasan, shvatio sam tek kada sam se zajedno s rudarima spustio na nekoliko stotina metara ispod zemlje. Isto tako, težak je i rad rudara na površinskim kopovima koji kopaju ugalj i zimi na minus 20 i leti na plus 40. To su zaista vredni i hrabri ljudi - preneo nam je utiske iz jame ministar energetike.Iako smo ga popeli na planinu, njegov kolega Rasim Ljajić imao je mnogo lakši zadatak, o čemu govori i osmeh na njegovom licu.

- Ovo me podseća na studentske dane, kada sam dolazio u Novi Pazar i radio tokom leta u prodavnici koju smo tada držali. A sada mi je važno da kao ministar turizma promovišem srpske destinacije i podržim male proizvođače. Vidim da vlada veliko interesovanje za naše suvenire, a njih možete pronaći i u tek otvorenoj etno-galeriji Turističke organizacije Srbije na Avali. Sve što se tamo nudi je 100 odsto mejd in Srbija - rekao nam je Ljajić i dodao: Uvaljivao suvenire- Osim Avale, trudimo se da promovišemo što više domaćih destinacija. I sistem vaučera daje odlične rezultate. Od početka godine podelili smo 32.000 vaučera, što je za 120 odsto više nego u istom periodu prošle godine - hvali se Rasim Ljajić dok na tezgi turistima „uvaljuje“ suvenire.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track