Mehmeti: Bačene bombe na prelaz Brnjak

Kosovska kriza

Mehmeti: Bačene bombe na prelaz Brnjak

Politika -
Bačene su dve bombe, jedna ručna je eksplodirala, dok druga nije

ZUBIN POTOK - Regionalni portparol kosovske policije Salji Mehmeti izjavio je da su nepoznate osobe rano jutros dva puta ručnim bombama gađale administrativni prelaz Brnjak na severu Kosova.

Mehmeti je rekao da je istraga u toku, i dodao da je jedna ručna bomba eksplodirala, dok druga nije. On je potvrdio da prilikom napada nije bilo povređenih. Na administrativnom prelazu Brnjak, koji je nakon napada zatvoren, stacionirani su pripadnici Kfora i Euleksa.

Administrativni prelaz se nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, a kontrolu saobraćaja na ovom prelazu obavljaju službenici Euleksa. U subotu je Kfor zatvorio alternativni putni pravac koji se nalazi iznad prelaza Brnjak.

Uništena neeksplodirana bomb

Pripadnici specijalizovane jedinice Kfora jutros su u 8:45 uništili jednu neeksplodiranu ručnu bombu, koja je bačena kod administrativnog prelaza Brnjak. Vojnici francuskog kontingenta Kfora držali su u blokadi putni pravac Kosovska Mitrovica - Ribariće za vreme dok je bomba uklonjena i uništena kontrolisanom eksplozijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track