VUČIĆ OBJAŠNJAVAO KINEZIMA: Srbi jedu meso i za desert
Foto: Printscreen

Poseta novoizabrani predsednik za kinesku televiziju

VUČIĆ OBJAŠNJAVAO KINEZIMA: Srbi jedu meso i za desert

Politika -

Premijer je uoči posete Kini, osim o političkim temama, odgovarao i na pitanja o svojoj visini, Bati Živojinoviću, kao i o prelepim Srpkinjama

Kineska novinarka priznala je da je morala da se popne na štikle kako bi intervjuisala srpskog premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića uoči zvanične posete Pekingu. Vučić je govorio o političkim i ekonomskim planovima Kine i Srbije, ali je odgovarao i na pitanja o svojoj visini, legendarnom Bati Živojinoviću, kao i o lepim Srpkinjama i srpskom sportu.- Mislim da su Srpkinje najlepše na svetu. One su vrlo šarmantne, pametne i vrlo jake. Srpkinje brinu o sebi, uvek su lepo odevene, one uvek žele da predstave ne samo sebe već i svoju porodicu, svoju zemlju, gradove na najbolji mogući način. Ponosni smo što možemo reći da imamo jako, pametne, veoma šarmantne žene i zato pozivam Kineze da dođu i sami se u to uvere - ispričao je Vučić.

Pozvao Kineze u Srbiju

On je Kineze pozvao u Srbiju i zbog dobrog noćnog života, autentičnih kaldrmisanih ulica i delova starog grada, Kalemegdana, Petrovaradinske tvrđave, a posebno je izreklamirao srpsku klopu.- Meso, meso i još mesa. Ako volite meso, dolazite u pravu zemlju mesa. Služi se kao predjelo, glavno jelo, a može i umesto deserta - objasnio je premijer.Novinarku je zanimalo i kako to da je Srbija tako moćna u tenisu, fudbalu, odbojci...- Košarka, odbojka, vaterpolo... Nismo izgubili nijednu utakmicu u poslednjih 10 godina. Kada je reč o košarci, samo su Amerikanci na svetu bolji od Srba. U vaterpolu se nijedna vodena zemlja ne može porediti sa nama, a mi nemamo more, ni reke nam nisu baš tako čiste, niti imamo mnogo bazena, ali smo najbolji - rekao je premijer i otkrio da je tajna u tome što su Srbi veoma talentovani i prirodno veoma visoki.To je voditeljku ohrabrilo da Vučića pita koliko je visok, a kada je on odgovorio: - 1,98, što je skoro dva metra, Kineskinja je završila razgovor zgodnom doskočicom:Intenzivna saradnja- Onda sam dobro uradila kad sam jutros obula visoke štikle.Vučić u subotu odlazi u Peking, gde će imati bilateralni susret s kineskim predsednikom Si Đinpingom, a učestvovaće i u radu Foruma za međunarodnu saradnju u okviru strategije „Jedan pojas, jedan put“.

Molba novinarkeZAMOLILA VUČIĆA DA JE UPOZNA SA NOVAKOMNovinarka CCTV iskoristila je priliku i da pokuša da sredi sebi intervju s Novakom Đokovićem, za koga je rekla da je, uz Batu Živojinovića, najpopularniji Srbin u Kini.- Daću sve od sebe - odgovorio joj je Vučić.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track