Mirna noć na prelazu Brnjak

Kosovska kriza

Mirna noć na prelazu Brnjak

Politika -
Uz ovaj prelaz postavljeno je više od 20 vojnih vozila, od vojnih džipova, preko oklopnih transportera do vojnih kamiona

ZUBIN POTOK - Nakon bombaškog napada na administrativni prelaz Brnjak na severu Kosova, koji je izveden juče ujutro, noć na ovom prelazu je protekla mirno, a saobraćaj preko njega u oba pravca odvija se uobičajeno.

Na administrativnom prelazu Brnjak, i ovoga jutra su stacionirani vojnici Kfora iz Francuske i Italije i pripadnici Euleksa koji su zaduženi za kontrolu saobraćaja. Uz ovaj prelaz koji se nalazi na magistralnom putu Zubin Potok-Ribariće može se videti i više od 20 vojnih vozila koja su tu stacionirana, od vojnih džipova, preko oklopnih transportera, do vojnih kamiona namenjenih za transport velikog tereta.

Nepoznate osobe su juče ujutru na ovaj prelaz bacile dve ručne bombe od kojih je jedna eksplodirala i tom prilikom jedna vojnik Kfora je zadobio oštećenje sluha usled jake detonacije i pričinjena je manja materijalna šteta na objektima koje koristi Euleks.

Iz kosovske policije rečeno je da je bombaški napad na ovaj prelaz okarakterisan, na zahtev tužioca, kao napad na zaštićeno osoblje Ujedinjenih nacija i pokušaj ubistva. Napad na administrativni prelaz Brnjak osudili su juče predstavnici Vlade Srbije, Kfora, Euleksa i kosovskih institucija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track