LICEMERJE: Marko Đurić podržao nezavisnost Kosova?
Foto: Nebojša Mandić

STAO UZ TAČIJEVOG SRBINA

LICEMERJE: Marko Đurić podržao nezavisnost Kosova?

Politika -

Petrović je 2012. u kosovskom parlamentu podržao ukidanje nadgledane nezavisnosti Kosova i bio kritikovan da svojim učešćem daje legitimitet kosovskoj vlasti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić praktično je podržao nezavisnost Kosova pošto je na sva usta ishvalio delovanje lidera SLS Slobodana Petrovića, sada zamenika predsednika Skupštine Kosova i bivšeg zamenika Hašima Tačija.

Petrović je 2012. u kosovskom parlamentu podržao ukidanje nadgledane nezavisnosti Kosova i bio kritikovan da svojim učešćem daje legitimitet kosovskoj vlasti, pa je u Beogradu okarakterisan kao Tačijev Srbin. Petrović je uzvraćao da mu to nimalo ne smeta i nastavio je otvoreno da podržava Tačija i kad je biran za predsednika Kosova.

Marko Đurić je upravo Petroviću, u pismu u kom se izvinjava što je sprečen da prisustvuje proslavi 10-godišnjice SLS, „ali da je s njima u mislima i htenjima“, zahvaljivao na svemu učinjenom na Kosmetu i poručio da u njemu „ima iskrenog saradnika u promovisanju politike saradnje dvaju naroda“.

Đurić nije odgovarao na poruke i pozive Kurira.

Kurir / Ekipa kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track