MITING U KOSOVSKOJ MITROVICI: Jedino Srpska lista može da zaštiti srpske interese
Foto: N1 Printscreen

Uoči izbora

MITING U KOSOVSKOJ MITROVICI: Jedino Srpska lista može da zaštiti srpske interese

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista je jedina politička snaga srpskog naroda na Kosovu i Metohiji koja može imati snagu da se u Prištini izbori za nacionalna prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i koja uz podršku Beograda može sprečiti donošenje odluka koje bi bile na štetu srpskog naroda u pokrajini, poručeno je na završnom predizbornom skupu Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da u nedelju, 11. juna, srpski narod na KiM bira i odlučuje o svojoj sudbini, i o tome da li će Priština biti ta koja će odlučivati o budućnosti srpskog naroda na KiM ili će srpski narod izabrati Srpsku listu.

- Srpska lista je jedini garant da veza između srpskog naroda na KiM i Vlade Srbije nikada niće biti prekinuta Srpska lista je dokazala da ume da brani srpske nacionalne interese i zato je ona stožer okupljanja srpskog naroda na KiM o koga se odbijaju svi pritisci, napadi i pretnje koji dolaze iz Prištine od albanskih političara - poručio je Petković.

Prema njegovim rečima, predstavnici Srpske liste jedini su kadri da stanu na crtu albanskim političarima i da traže od njih da ispune ono što je dogovoreno.

- Pred nama je period pun izazova, možda mnogo teži period nego što je bio, zato je od suštinskog interesa da Srpska lista pobedi. Ako Srpska lista pobedi onda je pobedio i srpski narod na Kosovu i Metohiji - rekao je Petković, i poručio albanskim političarima u Prištini koji najavljuju da će 12. juna biti gotovo sa Srbijom na Kosovu i Metohiji da će tog dana biti gotovo sa takozvanom "vojskom Kosova".

- Molim vas da ponosno i podignute glave u nedelju izađete na izbore, jer na njima glasate za budućnost vas i vaše dece. Bitno je da pobedi Srpska lista da ne bi pobedili neki koji se samo nazivaju Srbima a rade za albanske interese - zaključio je Petković.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: N1 printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track