JANKOVIĆ: Vučić koristi državne resurse za progon političkih protivnika!
Foto: Nebojša Mandić

Lider Pokreta "slobodni građani Srbije" o politizaciji BIA

JANKOVIĆ: Vučić koristi državne resurse za progon političkih protivnika!

Politika -

U Srbiji postoji brutalan progon političkih protivnika, za šta se koriste državni, stranački i privatni resursi, koji su postali jedno. Saopštenje BIA govori samo za sebe. Takav rečnik i amaterizam vide se samo u pamfletima SNS, Vulinove stranke i komentarima botova, a to nam je u stvari i postala država pod njihovom vlašću - primitivna, kriminalna sila bez koncepta, kaže Saša Janković, predsednik Pokreta Slobodni građani, komentarišući saopštenje BIA povodom objavljivanja fotografije mladića na Tviteru za kojeg sumnja da ga je pratio.

"Krećem. Kuca poruku: "Sad odlazi, peške". Vraćam se, slikam ga, kažem: "Ja ću ti platiti to piše. Biće najskuplje koje si ikad popio", naveo je Janković na svom Tviter nalogu. Bezbednosno informativna agencija je demantovala da prati Jankovića i dodala da "bivši "zaštitnik" građana iznošenjem laži tendenciozno želi da našteti ugledu Bezbednosno-informativne agencije i svih njenih pripadnika".

Janković za Danas dodaje da su "bezbednosne službe odavno potpuno politizovane i u kombinaciji sa medijskom propagandom i stranačkim poslušnicima služe progonu političkih protivnika".

KRIMINAL U BIA! Janković: Ovo je sramota za službu i RIZIK ZA NACIONALNU BEZBEDNOST! ČITAJTE U KURIRU

- Samo su sada amateri na njihovom čelu pa to svako može da vidi. Vučić više nema vlast, on služi kao hipnotizer narodnih masa. Pravu vlast imaju Andreji, Vesići, Veselinovići, Gašići i njihove lokalne umanjene slike i prilike poput Spasovskog u Boru ili Petrovića u Loznici. Guraju državu i građane u sukob, dok Vučić priča o raznim stranim scenarijima. Onemogućavajući institucionalnu smenu vlasti, teraju nas sve na ulicu, podstiču mržnju u zemlji i konflikt sa susedima. Na sreću, dovoljno ljudi to prepoznaje da bi nam ponovo priredili devedesete i to ćemo sprečiti, ističe Janković za Danas.

foto: Nebojša Mandić

Na pitanje da li je policiji prijavio incident od pre neki dan, Janković kaže da "incidente već odavno ne prijavljuje, otkako je Informer u jednom od njih, još dok je trajao uviđaj štete koja mi je načinjena, svega pola časa nakon što sam pozvao policiju to i objavio, uz niz laži o tom pozivu".

- Još tada sam javno napisao da se više neću obraćati policiji. Pravosuđe je politizovano i stavljeno u funkciju političkog progona. Moraćemo posle ovoga graditi državu na novim osnovama, zaključuje Janković.

(Kurir.rs/Danas/A. Roknić, Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: GAŠIĆ NAREDIO BIA DA PRATE ALEKSANDRA RODIĆA I UREDNIKE KURIRA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track