ESEJISTA MILAN VLAJČIĆ: Vučić je ostao radikal do kraja
Foto: Stefan Jokić, Beta/Miloš Miškov

Kritika o novom predsedniku Srbije

ESEJISTA MILAN VLAJČIĆ: Vučić je ostao radikal do kraja

Politika -

Kako je naveo, „otvaraju se kazani, po nacionalnom dohotku smo ispod Čada, Zimbabvea, Nigerije, a govore nam da smo lideri u regionu i šire“

Režim u Srbiji živi od izmišljenih afera, a ne možemo da rešimo pitanje „hleba“. Vučiću ne verujem ništa jer je pre 16 godina bio Šešeljev potrčko, a onda je odjednom postao evropejac. Ostao je radikal do kraja, kaže filmski i književni kritičar, novinar i esejista Milan Vlajčić.

- Već mesec i po dana rešava ko će biti premijer i vodi konsultacije sa bivšim premijerom Vučićem, pa sa koordinatorom svih obaveštajnih službi, a to je takođe Vučić, pa sa predsednikom stranke, opet Vučić... A kako se snalazi u svih tih pet uloga - to se ne da sakriti - rekao je Vlajčić na N1.

Kako je naveo, „otvaraju se kazani, po nacionalnom dohotku smo ispod Čada, Zimbabvea, Nigerije, a govore nam da smo lideri u regionu i šire“.

- Narod je doveden na ivicu bede i vlada veliki strah koji se otkriva u svakom trenutku. Kaže se: kad si mnogo siromašan, nemoj da mi pričaš o moralnosti. Veći deo naroda je na ivici gladi i bori se za egzistenciju - rekao je Vlajčić.

Povodom događaja na nedavno održanom Sterijinom pozorju, kada žiri nije nagradio nijednu predstavu, Vlajčić je rekao da je bio zapanjen tom odlukom. On je ocenio da se „politika uplela“ na Pozorje i da je zapanjujuće da je žiri sve odluke doneo jednoglasno.

- Ne pamtim da se igde, pa ni u Titovo doba, nešto donosilo jednoglasno. Uvek je bar jedan protiv... Kako su uspeli da se ujedine oko te odluke nije mi jasno, njom su stavili fleku na svoju biografiju. Verujem da ih niko nije zvao, ali imaš malog Vučića u glavi i znaš kako da obezbediš da te niko posle ne zove - izjavio je kritičar Vlajčić.

E. K.

Uvreda za Beograd

FONTANA KAO KINESKA ČEGRTALJKA

Fontana na Slaviji je uvreda za Beograd i budalaština na trgu na kom su rupe i razvaline, kaže Vlajčić.

- U blizini, u Tiršovoj ulici, nalazi se dečja klinika. Bolnica se raspada, pada fasada, tavanica, a oni ulupaju tolike pare u fontanu koja deluje kao kineska čegrtaljka. Reći da će privući bilo koga iz inostranstva je budalaština na nivou svih budalaština ove retorike. Četiri puta dnevno prolazim pored fontane, to je uvreda za čestiti Beograd, na trgu gde su rupe i razvaline, sem natpisa „Kazino Havana“, napravi se fontana koja treba da bude muzička, a od muzike se ništa ne čuje - rekao je Vlajčić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track