AMERIČKA AMBASADA u BEOGRADU: Vojna saradnja Srbije i SAD je odlična, a zajednička vežba je dokaz prijateljstva
Foto: Ministarstvo Odbrane

partnerstvo

AMERIČKA AMBASADA u BEOGRADU: Vojna saradnja Srbije i SAD je odlična, a zajednička vežba je dokaz prijateljstva

Politika -

BEOGRAD - Američka ambasada u Beogradu saopštila je da je zajednička vojna vežba "Platinasti vuk 17" "još jedan primer prijateljstva, partnerstva i odlične vojne saradnje SAD i Srbije".

Na Fejsbuk stranici ambasade SAD postavljen je video snimak sa izjavom američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skata, u kojoj se on pohvalno izrazio o vojnoj saradnji dveju država.

foto: Printskrin/Facebook

"Ova vežba je još jedan primer prijateljstva, partnerstva i odlične vojne saradnje SAD i Srbije", rekao je Skat koji je u nedelju sa ministrom odbrane Srbije Zoranom Đorđevićem dočekao američke vojske, inače pripadnicima Nacionalne garde Ohaja, koji su došli na vojnu vežbu.

Srbija će kao domaćin međunarodne vojne vežbe "Platinasti vuk 17“, baza "Jug" će do 23. juna ugostiti 80 pripadnika oružanih snaga SAD.

Na vežbi će učestvovati oko 450 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije. Vežbu je otvorio pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, ujedno oficir za planiranje vežbe.

Ovo je inače samo jedna od planiranih 130 zajedničkih aktivnosti vojske SAD i Srbije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track