POSLANICA EVROPARLAMENTA TANJA FAJON: Predstavnici medija u Srbiji su zastrašivani i fizički napadani
Foto: TANJUG

Da li ovakva srbija može u eu?

POSLANICA EVROPARLAMENTA TANJA FAJON: Predstavnici medija u Srbiji su zastrašivani i fizički napadani

Politika -

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon je na Plenarnoj skupštini povodom izveštaj o Srbiji rekla da izveštaji nevladinih organizacija pokazuju konstantno kršenje zakona i da su predstavnici medija zastrašivani, pa čak i fizički napadani.

Kako prenosi "Danas", ona je istakla da je u razgovoru sa građanima Srbije, naročito mladima, čula da je nemoguće dobiti posao bez članstva u Srpskoj naprednoj stranci i bez podmićivanja državnih službenika.

Pitam se da li je to ta Srbija koju želimo kao članicu evropske porodice, da li je ta Srbija sposobna da dosegne standarde demokratije, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava i da li to želimo da postignemo otvarajući poglavlja 23 i 24, upitala je Fajon, dodavši da se “plaši da ne”.

Fajon je ocenila da će Evropska unija napraviti grešku ako nastavi da žmuri na unutrašnja dešavanja u Srbiji zarad stabilnosti u regionu.

Kao važan faktor u regionu želim da se Srbija razvija u prosperitetnu, ekonomski i društveno stabilnu zemlju, gde je demokratija način življenja, a ne samo reč na papiru, gde je vladavina prava jača od interesa onih koji su na vlasti i gde svako može izraziti svoje mišljenje bez straha od posledica, rekla je Fajon.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NAPADNUT DEJAN ANĐUS: Huligan nasrnuo na novinara posle optužbi o Vučićevoj privatnoj vojsci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track