ŽESTOKA SVAĐA SNS I DS U SKUPŠTINI GRADA Alimpić Orliću: Hoćeš li više da ućutiš, bre?!
Foto: Nebojša Mandić

NA IVICI INCIDENTA

ŽESTOKA SVAĐA SNS I DS U SKUPŠTINI GRADA Alimpić Orliću: Hoćeš li više da ućutiš, bre?!

Politika -

BEOGRAD - Na današnjoj sednici Skupštine grada osim što je usvojeno nekoliko planova detaljne regulacije, došlo je i do žestokih sukoba odbornika iz SNS i DS. Alimpić, poručio Orliću: "Hoćeš li više ućutati, bre?".

Prvo je odbornik DS Zoran Alimpić kritikovao što je dnevni red dopunjen u nekoliko navrata, sa nekoliko predloga planova detaljne regulacije, te da odbornici ne znaju šta je na dnevnom redu.

"Promene su zaista nezanemarljive. Prvo smo dobili dva urbanistička plana, a onda u prvoj dopuni još četiri. Najavljena sednica je odložena zbog nedostatka kvoruma. Ja sam bio tu, većina vas niste došli 7. juna, pa je predsednik morao da otkaže sednicu", rekao je Alimpić.

foto: Marina Lopičić

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ga je prekinuo i zamolio da se drži dnevnog reda.

"Molim vas da se skoncentrišete na dnevni red", rekao je Nikodijević i naveo da Alimpić "istinu ističe na netačan način".

Nikodijević je rekao da sednicu nije otkazao, već je razgovarao sa šefovima svih odborničkih grupa, uključujući i šefa demokrata i rekao mu da neće biti kvoruma, jer je to jedini način da se odloži sednica kako bi se održale dodatne konsultacije oko nekih važnih stvari.

"To je takva zloupotreba mog poverenja i ja sam bio zgrožen vašim ponašanjem tog dana, jer smo razgovarali telefonom i objasnio sam vam razloge. A vi svuda vidite šansu za politikanstvo", rekao je Nikodijević.

U raspravu se uključio i gradski menadžer Goran Vesić, koji je objasnio da veći broj urbanističkih planova dokazuje da ova vlast radi, te da se zbog toga Beograd ubrzano razvija i da se u njemu gradi.

Nakon njega, po poslovniku se javio šef odbornika DS Balša Božović koji je rekao da je Nikodijević ugrozio dostojanstvo skupštine jer je dao reč Vesiću, koji po Božoviću nije trebalo da dobije reč.

Nikodijević je i Božoviću rekao da ne može da govori o dnevnom redu, ako se javio po poslovniku, na šta je Božović uzvratio: "Nemojte da izigravate Maju Gojković, dopustite mi da završim".

Nikodijević mu je isključio mikrofon i izrekao mu opomenu za vređanje dostojanstva skupštine.

Božović je nastavio da govori i bez mikforona i rekao Nikodijeviću da "glumi silu" na šta mu je Nikodijević replicirao: "Nisam sila, ja više dođem kao terapeut".

Opozicija je zamerila i što je na sednici nije pojavio predstavnik predlagača, kako bi obrazložio predložene planove, sa čim se složio i Nikodijević, rekavši da je kritika na mestu i da ubuduće to neće dozvoliti.

foto: Zorana Jevtić

Na ivici incidenta

U Skupštini grada, tokom rasprave o odluci o ukidanju škole "Stari grad", došlo je verbalnog sukoba odbornika SNS Vladimira Orlića i DS Zorana Alimpića, a predsedavajuća Andrea Radulović dala je pauzu od pet minuta da se "smire strasti".

Alimpić je, naime, kritikovao odluku koja predviđa ukidanje škole "Stari grad", rekavši da nije dobra ni promišljena i da škole ne treba ukidati.

Na njegove kritike istupio je odbornik SNS Vladimir Orlić koji im je poručio da im je kritika neargumentovana.

Na to je reagovao Alimpić, izašavši za govornicu i poručivši Orliću da ovo nije Skupština Srbije i rekao mu: "Hoćeš li više ućutati, bre?".

"Jel' ti to jasno Orliću, nemoj više to da ponavljaš", rekao je Alimpić.

Na to je predsedavajuća sednicom Andrea Radulović odredila pauzu od pet minuta.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : SAD zabrinute zbog ruskog centra u Nišu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track