NEMA VEĆINE ZA IZGLASAVANJE ANE BRNABIĆ ZA PREMIJERA, ODLAŽE SE SKUPŠTINA: Palma, Zukorlić i brojni poslanici SNS okrenuli leđa Vučiću!
Foto: Dado Đilas, Beta

frka

NEMA VEĆINE ZA IZGLASAVANJE ANE BRNABIĆ ZA PREMIJERA, ODLAŽE SE SKUPŠTINA: Palma, Zukorlić i brojni poslanici SNS okrenuli leđa Vučiću!

Politika -

Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić

Zbog toga će biti odložena sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj, navodi Blic.

foto: Filip Plavčić, Dragana Udovičić

U toku dana je održana i sednica beogradskog odbora SNS-a, a ove informacije je potvrdio i Nebojša Stefanović.

- Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić - navodi Stefanović za "Blic".

On dodaje da će se zbog cele situacije Vučić i SNS tokom nedelje baviti učvršćivanjem većine.

- Ako većinu uspemo da obezbedimo, možemo da očekujemo da sednica Slupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda - naglašava Stefanović.

On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, "jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću".

(Kurir.rs/ Izvor Blic, I.M. Jasnić)

*****************************************

Opširnije u sutrašnjem Kuriru

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ana Brnabić ušla u Top 5 !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track