Najnovije vesti

(ANKETA) ČITAOCI, GLASAJTE: Izaberite najveću laž diktatora Vučića! (1)
Foto: Dragana Udovičić

ČITAOCI KURIRA BIRAJU

(ANKETA) ČITAOCI, GLASAJTE: Izaberite najveću laž diktatora Vučića! (1)

Politika

Poštovani čitaoci,

 

Redakcija Kurira pokrenula je glasanje za izbor za najveću laž Aleksandra Vučića. Svedoci smo da smo od njegovog dolaska na vlast čuli kako ćemo živeti bolje i ko zna šta još, a da smo u praksi bivali sve siromašniji, što su na svojoj koži najbolje osetili zaposleni u javnom sektoru i penzioneri.

 

Na žalost, svedoci smo i da građani Srbije slabo pamte, pa ne samo da su zaboravili radikalsku prošlost novoizabranog predsednika, pretnje izgovorene za skupoštinskom govornicom da će za jednog Srbina stradati 100 Muslimana, prelepljivanje naziva ulice Bulevar Zorana Đinđića nalepnicama s napisom Bulevar Ratka Mladića...

 

Građani su verovatno zbog "kratkog pamćenja" potpuno izbrisali iz memorije brojna obećanja "preobraćenog" Aleksandra Vučića, za koje se u većini slučajeva ispostavilo da su najobičnija laž.

 

Posetioci sajta kurir.rs narednih dana moći će da glasaju za najveću diktatorovu laž, i to na sledeći način:

 

- Na svaka četiri dana ponudićemo vam po četiri laži Aleksandra Vučića, nakon toga sledeće četiri i tako dalje.

 

U toku glasanja u štampanom izdanju podsetićemo vas detaljno na svaku pojedinačnu laž, što ćete takođe moći da pročitate na našem sajtu. Glasajte i recite šta mislite o Vučićevim lažnim obećanjima kojima se sprda sa svim građanima i ovom državom.

 

LAŽ 1 - Jeftini stanovi

 

Aleksandar Vučić je 27. aprila 2014. izabran za premijera Srbije, a da će mu vladavina biti obeležena obmanama i lažnim obećanjima, nagovestio je već nekoliko dana kasnije, kada je najavio grandiozni projekat izgradnje jeftinih stanova.

 


Naime, u intervjuu listu Nedeljnik 8. maja novopečeni predsednik Vlade je, govoreći o četiri mere koje će oporaviti privredu, najavio da će do kraja 2015. biti završeni jeftini stanovi čija je cena trebalo da bude 380 evra po kvadratu.

 

foto: Kurir.rs printscreen

 

- Planiramo izgradnju oko 100.000 stanova koji bi bili veličine oko 80 kvadrata, a period otplate bi bio oko 20-30 godina sa kamatom koja iznosi oko 3,2 odsto. Razgovaramo sa „Araptekom“, jednom od najmoćnijih svetskih kompanija, čija vrednost prelazi 220 milijardi dolara. Oni rade brzo, dobro, jeftino. Prvi stanovi bi mogli da budu završeni do kraja 2015 - izjavio je tada Vučić.


On je objasnio da će svi građani moći da konkurišu za ove stanove i da je krajnji cilj da se pokrene srpska građevinska industrija. Saopšteno je i da će država čitav posao pomoći tako što će davati zemljište za koje neće morati da se plaća naknada.


Međutim, ovo obećanje ostaće zabeleženo kao jeftin štos kojim je Vučić pokušao da zamaže oči građanima. Do danas bukvalno ništa nije urađeno u realizaciji pompeznog plana koji je Vučić slavodobitno najavio, pa čak ni neophodni propisi.

 

POZIVAMO SVE ČITAOCE ŠTAMPANOG IZDANJA I POSETIOCE PORTALA KURIR.RS DA OSTAVE KOMENTARE U KOME ĆE OBJASNITI ZBOG ČEGA IM JE BAŠ TA VUČIĆEVA LAŽ NAJVEČA

 


Gradićemo jeftine stanove, cena će im biti čak četiri puta manja od najjeftinijih stanova koje danas gradi država, što znači da ne bi prelazila 380 evra po kvadratu. Prvi stanovi bi mogli da budu završeni do kraja 2015. 8. maj 2014.

 

 

Kurir / E.K.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...