Minirana i srušena kuća Đokića u Prištini

Minirana i srušena kuća Đokića u Prištini

Politika -
U kuću uglednog profesora i naučnika podmetnut je eksploziv

ČAGLAVICA - Kuća porodice profesora Tomislava Đokića u Prištini minirana je i srušena pre četiri dana, rekla je danas poslanica Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova Rada Trajković.

Ona je za KiM Radio iz Čaglavice kazala da je u kuću podmetnut eksploziv, a da je ona zatražila hitnu intervenciju odgovornih institucija.

"Tomislav Đokić i njegova porodica nisu imali pravo da koriste svoju kuću još od proterivanja sa ovog prostora , ali nisu želeli da je otuđe, jer su emotivno vezani za taj prostor kao stari i ugledni ljudi", rekla je ona.

Tomislav Đokić je naučnik i istraživač, a u četiri mandata je bio dekan Medicinskog fakulteta, a za svoj rad dobio je više priznanja, među kojima i neka iz SAD.

"S obzirom da je zamenik premijera (Kosova Hajredin) Kuči pozvao Srbe da se vrate, kazala sam da bi bilo dobro da sa uglednim profesorom porazgovara i da mu se izvini.

Da ministar policije utvrdi činjenice ko je to uradio, a da ministar za povratak u kosovskoj vladi preuzme odgovornost za rekonstrukciju kuće jednog tako uglednog građanina", kazala je Rada Tajković. KiM Radio navodi da je kuća porodice Đokić bila u centru Prištine, preko puta zgrade Skupštine opštine Priština.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track