KABINET ANE BRNABIĆ NA OKUPU U NEMANJINOJ: Ovo su prve odluke nove Vlade Srbije
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Saopštenje po završetku zasedanja

KABINET ANE BRNABIĆ NA OKUPU U NEMANJINOJ: Ovo su prve odluke nove Vlade Srbije

Politika -

Prva sednica novoizabrane Vlade Republike Srbije, održana je danas. Vlada je na prvoj sednici u novom sazivu, donela Rešenje o postavljenju Novaka Nedića za generalnog sekretara Vlade.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na sednici je usvojen Zaključak kojim se iz skupštinske procedure povlače predlozi zakona i drugih akata koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove Vlade, saopštila je vladina Kancelacija za saradnju s medijima.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je redovna, normalna procedura da nova vlada povuče sve zakone koji su upućeni u proceduru usvajanja u skupštini, kako bi ih novi ministri, novi kabineti pogledali ukoliko žele nešto da promene.

"Onda ponovo idu u javnu raspravu i tek onda se usvajuju u novoj vladi i to su onda zakoni koje aktuelna vlade upućuje u Skupštinu", rekla je Ana Brnabić.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iz skpštinske proceduri povučeni su predlozi zakona o potvrđivanju Konvencije o kontroli i žigosanju predmeta od dragocenih metala sa aneksom I i II, izmene Zakona o upravljanju otpadom, izmene i dopune Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda. Povučeni su i Predlog Zakona o nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka, Predlog zakona o uslugama, izmene i dopune Zakona o izvozu i uvoz robe dvostruke namene i Predlog zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji.

Vlada je konstatovala prestanak dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.

Na današnjoj sednici je, takođe, usvojen i zaključak da se redovne sednice Vlade Srbije održavaju četvrtkom u 13 časova, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track