NOVINARKA BILJANA LUKIĆ OTKRIVA POZADINU VUČIĆEVIH KOMBINACIJA: Svesno bira potpuno nekompetentne saradnike, Ružić nagrađen ministarstvom da bi ćutao
Foto: Printscreen N1

hoće da se pokaže kao veliki gospodar

NOVINARKA BILJANA LUKIĆ OTKRIVA POZADINU VUČIĆEVIH KOMBINACIJA: Svesno bira potpuno nekompetentne saradnike, Ružić nagrađen ministarstvom da bi ćutao

Politika -

Novinarka Biljana Lukuć, smatra da je Branko Ružić za svoje ćutanje nagrađen ministarstvom koje je do nedavno vodila premijerka Ana Brnabić. Lukić veruje da je Ružićevo postavljenje lekcija za botove da se poltronstvo ne isplati uvel, a da on i pored "nagrade" provocira kupovinom aparata za kafu.

foto: Profimedia, Zorana Jevtić, Tanjug/Zoran Žestić

Branko Ružić je svojoj prethodnici, a sada premijerki, poklonio aparat za kafu prilikom primopredaje dužnosti u Ministarstvu za lokalnu samoupravu i državnu upravu. Iako je njegovo objašnjenje bilo da kafa treba da pomogne Ani Brnabić u obimnom poslu koji je čeka, mnoge je ovaj potez podsetio da stripove Marka Simborca u kojima je nekadašnji premijer Mirko Cvetković bio predstavljen kako kafe kuvarica.

Gošća Novog dana televizije N1 kaže da je Ružić "sjajna lekcija za napredne botove" da se poltronstvo ne isplati.

"Ne mislim samo na pešadiju sa društvenih mreža, već i na ove iz Vučićeve vlade. Ružić je glumio opoziciju ili je bio opozicija u poziciji i imao hrabre istupe kao neko ko misli svojom glavom. Njemu je plaćeno ćutanje nagrađen. I evo ga, on opet izleće, kupuje aparat pa se ne zna na šta je mislio - ustaješ rano ili bićeš kafe kuvarica, ostaje da se razmisli. Da sam naprednjak razmislila bih da li se to klečanje isplati", objašnjava Lukić.

foto: Zorana Jevtić

Kada je u pitanju novi ministar odbrane, Aleksandar Vulin, Biljana Lukić kaže da je on tempirana bomba.

Izjavu predsednika države Aleksandra Vučića u Dubrovniku, da je on vrhovni komandant oružanih snaga, a da će Vulin raditi u skladu sa programima vlade, Lukić poredi sa scenom iz filma Ko to tamo peva u kojoj Pavle Vujisić smiruje putnike u autobusu i govori da je Aleksandar Berček super sin.

"Mislim da Vučić svesno bira saradnike koji izazivaju mučninu čim otvore usta i koji su apsolutno nekompetentni za bilo šta. Tako da će sada Vulinom da preti, on je tempirana bomba van sebe i svog okruženja. A onda će da ide sa Kolindom Grabar Kitarović da druguje, jer kao imamo potpuno rasulo u ministarstvu odbrane, ali tu sam ja koji ću ove neartikulisane stvorove da držim na kratkoj uzici i ne brinite ništa i dalje držim glavnu reč", objašnjava gošća novog Dana.

foto: Dragan Kadić

Ministra odbrane ocenjuje kao "Vučićev alterego radikalski" zbog čega je i ministar za Kosovo, Hrvatsku, Hašima Tačija i "sve one sa kojima Informer ratuje poslednjih pet godina".

"Vulin pali, a onda veliki gospodar Vučić kaže da će on uspeti to vanserijskim naporima i ranim ustajanjem da ugasi", dodaje Lukić.

Mediji su objavili da je predsednik Kosova Hašim Tači na samitu u Dubrovniku govorio na albanskom jeziku, zbog čega mu je Aleksandar Vučić dobacio da bi moga da govori na srpskom i da ga svi u sali razumeju.

Gošća Novog dana kaže da veruje da su svi oni "ortaci koji piju pivo i pričaju o tra-la-la temama", a pred kamerama glume ljutnju.

foto: Beta, Fonet

"Ništa što se dešava u novinama nije ono što je za nas bitno. Ono što je bitno dešava se iza kulisa. Dok god Vučić to što je obećao Evropi ne ispuni, on će biti faktor stabilnosti. Svi oni svoje interne političke pozicije u svojim zemljama bilduju napadanjem onog drugog, a svi političari su svesni da će biti onako kako je Evropa odlučila. Sada samo prolongiraju, jer što duže to traje oni će duže biti na vlasti", objašnjava Lukić.

(Kurir.rs/N1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Skandal! "Beograd na vodi" nas košta 1,3 milijarde evra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track