VELEIZDAJA: Vučićev naprednjak na promociji Tačijeve vojske!
Foto: kmnovine.com, Foto: Printscreen, EPA

Skandalozno Poverenik SNS na KiM napravio težak gaf

VELEIZDAJA: Vučićev naprednjak na promociji Tačijeve vojske!

Politika -

Svetislav Ivanović, koji vodi opštinu Novo Brdo, bio na zakletvi kadeta za novu klasu Bezbednosnih snaga Kosova

Svetislav Ivanović, predsednik opštine Novo Brdo na Kosovu, inače istaknuti član SNS, pre tri dana prisustvovao je ceremoniji polaganja zakletve kadeta za novu klasu Bezbednosnih snaga Kosova, koje Hašim Tači pokušava da transformiše u svoju vojsku!

Na snimku ove ceremonije nedaleko od Uroševca, koji je emitovao Glas Amerike na albanskom jeziku, vidi se kako Ivanović nonšalantno uz smeh ćaska s predstavnicima samozvane države Kosovo i kadetima Tačijeve vojske, prenosi portal kmnovine.com.

Osim što je na čelu opštine po sistemu Republike Srbije, on je i gradonačelnik Novog Brda po sistemu tzv. republike Kosovo. Prema pisanju medija, Ivanović je bio među 2.000 Srba koji su se kolektivno krajem 2015. učlanili u SNS, da bi kasnije postao i poverenik Srpske napredne stranke za opštinu Novo Brdo.

U razgovoru za Kurir, Ivanović se nevešto vadio zbog čega je praktično podržao Tačijevu vojsku.

- Jeste, bio sam tamo, ali samo nakratko. Zamolila me je žena da je odvezem na zakletvu sinu, to su komšije. Nema muža... Nisam ni ulazio unutra. Bio sam u hodniku i odmah izašao... To su ljudi iz Novog Brda - pokušavao je na sve načine da se izvuče.

Međutim, na pitanje da li je bio svestan da će biti snimljen i da li je zbog toga što je uradio trpeo neke posledice, Ivanović je rekao: - Pa bilo je to bezveze, nisam očekivao... A što se tiče neprijatnosti, ja ih imam svaki dan.

On ipak nije bio raspoložen da objasni kako je istovremeno i u ime Vlade Srbije i u ime prištinskih institucija na čelu ove kosovske opštine. - E, nemojte... Nemam više šta da kažem... Doviđenja - pokušao je da se izvuče pre nego što je prekinuo vezu.

foto: Zorana Jevtić

Bivši načelnik VBA Momir Stojanović podseća da je još pre nekoliko godina tvrdio da je Ivanović Tačijev Srbin.

- Ja sam 2014. kao predsednik skupštinskog Anketnog odbora za kontrolu trošenja budžetskih para bio i u Novom Brdu. Tada sam video da ima puno Tačijevih Srba i da je jedan od njih upravo Svetislav Ivanović. Svi su se žalili na njega, ali niko nije smeo da ga dira jer su ga držali Tači i kosovska vlada. Ono što mi nikad neće biti jasno jeste kako je uspeo da se ubaci i u institucije zvaničnog Beograda kad svi znaju da je potpuno lojalan Tačiju?!

On je potkupljen, potpuno je izdao srpske nacionalne interese, on je izdajnik! Ali nije on jedini koji sedi na dve stolice. Šta je s predsednikom opštine Štrpce, koga je na ovu funkciju postavio Beograd, a istovremeno je član raznih kosovskih institucija - komentariše Stojanović.

Sreta Malinović

Taj slučaj mora da se razjasni

foto: Dado Đilas

Penzionisani vojni general Sreta Malinović tvrdi da ceo slučaj treba ispitati. - Da li će Kosovske bezbednosne snage prerasti u regularni sastav vojske Kosova, kako Albanci žele, to će se tek videti. Međutim, neophodno je ispitati šta čovek koga Beograd postavlja na čelo opštine, a koji je i član stranke koja je na vlasti, traži na zakletvi albanskih kadeta. To mora da se razjasni - komentariše Malinović.

(Kurir/kmnovine.com)

Foto: Zorana Jevtić, EPA, Printscreen, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza kako Vučić pokušava da ugasi Kurir i otme AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track