Vujović u Trstu: Ukloniti sve prepreke na putu evropskih intregracija
Foto: Dado Đilas

Ministar na poslovnom forumu

Vujović u Trstu: Ukloniti sve prepreke na putu evropskih intregracija

Politika -

TRST/BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da treba ukloniti sve prepreke na putu evropskih integracija, poput carinskih barijera, i da je nesmetano putovanje kroz region osnova integracija.

Vujović je, na poslovnom forumu u okviru Samita Zapadnog Balkana u Trstu, rekao da je Srbija postigla odlične rezultate u procesu fiskalne konsolidacije koji je bolan, ali da će imati smisao jedino ako bude kreiran takav finansijski i ekonomski sistem koji će privući strane investitore.

On je rekao sa sve što država radi ima za cilj da stvori pouzdano okruženje za investitore i radnike, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Vujović je ocenio je da treba povezati putnu infrastrukturu u regionu i skratiti vreme čekanja na granicama, zajedničkim umrežavanjem regiona.

"Naš prioritet mora biti uklanjanje granica, kako ne bi provodili sate na granicama. To je suština integracija", rekao je Vujović.

On je rekao da su inovacije veoma značajne za razvoj i da pametni ljudi ne bi trebalo samo da prolaze kroz region, već i da u njemu ostanu da žive i rade.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO: Edi Rama ima novi modni detalj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track