Premijerka Brnabić: Srbija uputila notu Hrvatskoj zbog uvoznih mera
Foto: Filip Plavčić

Jasno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

Premijerka Brnabić: Srbija uputila notu Hrvatskoj zbog uvoznih mera

Politika -

BEOGRAD - Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija neće ignorisati nove mere koje je Hrvatska uvela za proizvode iz Srbije i da će zaštititi svoje proizvođače i izvoznike.

"Srbija će još jednom pokazati da je konstruktivna i tolerantna, ali nećemo ovo ignorisati i uspećemo da zaštitimo i naše proizvođače i naše izvoznike", rekla je Brnabić novinarima uoči samita Američko-jadranske povelje u Podgorici.

Brnabić je rekla da su hrvatske mere "jasno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju" i dodala da je srpska vlada uputila notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji i da će to sigurno biti tema u radnom delu sastanka.

"Razgovaramo i sa ostalim zemljama na koje se ovo odnosi, kako bismo imali zajednički nastup prema ovom pitanju",rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da takve mere ne doprinose ekonomskoj integraciji i regionalnoj saradnji i dodala da joj se čini da svake godine, otprilike u vreme obeležavanja godišnjice akcije "Oluja" u Hrvatskoj, iz te zemlje stižu negativni signali.

"To nisu stvari koje treba da se dešavaju u regionu", rekla je Brnabić koja predvodi delegaciju Srbije na samitu Američko-jadranske povelje na kojem učestvuju lideri svih bivših jugoslovenskih republika, Kosova i Albanije i potpredsednik SAD Majk Pens.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Filip Plavčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SVE JE POČELO OD ČOKOLADE: Kako je ponovo zahladnelo između Srbije i Hrvatske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track