BATINAŠ U VRHU MUPA! DRŽAVNA SEKRETARKA OPTUŽENA ZA FIZIČKO NASILJE!  Zbog transparenta čoveku naneli teške telesne povrede!
Foto: Fonet, Privatna Arhiva

OTKRIVAMO: AFERA KUMA MAFIJE I DALJE POTRESA SRBIJU

BATINAŠ U VRHU MUPA! DRŽAVNA SEKRETARKA OPTUŽENA ZA FIZIČKO NASILJE! Zbog transparenta čoveku naneli teške telesne povrede!

Politika -

Dijana Hrkalović, državna sekretarka MUP i bliska saradnica ministra Nebojše Stefanovića, optužena je da je učestvovala u brutalnom prebijanju aktiviste udruženja građana „Pravda i pravo“ Dejana Vukićevića, koji je tom prilikom zadobio ozbiljne povrede, otkriva Kurir!

Sve se dogodilo tri dana pred izbore 2012. godine, kada je pomenuto udruženje u Beogradu imalo promotivni skup na kojem su razvili baner s parolom „Dosta je, 20 godina nas lažete“ i precrtanim simbolima svih stranaka, pa tako i SNS.

foto: Fonet

U jednom trenutku se tu pojavila Hrkalovićka, koja je došla sa još petoricom, i pokušala da Vukićeviću i ostalima iz udruženja otme baner. Vukićević je tada dobio udarac u glavu, a sve što se dogodilo ispričao je policiji, što je i zabeleženo u službenoj belešci u koju smo imali uvid.

foto: Privatna Arhiva

- Došla su dva automobila, ne sećam se marke i registarskog broja, iz kojih je izašlo pet meni nepoznatih muških lica i jedno žensko lice. Navedeno žensko lice, za koje znam da se zove Dijana i preziva Hrkalović, prišlo je Stevi Bojkoviću (aktivista udruženja, prim. nov.), odgurnulo ga i pokušalo da mu otme reklamni baner. Bojković u tom momentu meni dodaje reklamni baner i u tom trenutku mi prilazi lice za koje znam da se zove Dragan Perić i da je aktivista, odnosno poverenik za omladinu SNS GO Palilula. Obraća mi se uz osmeh, rečima: „Gde si, brate“, stavio mi je desnu ruku na rame, a zatim me, neočekivano, svojom glavom udario iznad levog oka, oteo reklamni baner i pobegao u pravcu kružnog toka Bogoslovija - naveo je Vukićević.

PRETUČENI VUKIĆEVIĆ: Vređali su nas, psovali nam oca i izdajničku majku, nazivali nas stokom

Dodao je da je Hrkalovićkina ekipa bila jako neprijatna.

- Ostali aktivisti su nas vređali, psovali nam oca i izdajničku majku, nazivali nas stokom, lopovima i drugim pogrdnim rečima - naveo je on.

foto: Printscreen

Inače, na lice mesta su izašli policija i Hitna pomoć, a njemu su u Urgentnom centru konstatovani prelom čeone kosti i nosa, operisan je i u bolnici je proveo skoro tri nedelje. Protiv Hrkalovićke i ostalih je podneta prijava, ali slučaj je zataškan i nikada nije dobio sudski epilog.

Vukićević hitno operisan i skoro tri nedelje proveo u bolnici

MUP je juče saopštio da Stefanović i državni sekretari Dijana Hrkalović i Biljana Popović Ivković neće odgovarati na informacije koje objavljuje Kurir.

Inače, Hrkalovićka je prvo radno iskustvo stekla u očevoj stočarskoj zadruzi, odakle se „odmetnula“ u BIA, a zatim u MUP. Kurir je prethodnih dana pisao o njenim vezama s ljudima iz kriminalnog podzemlja, a posebno je bila bliska sa ubijenim vođom navijača Partizana i osuđenim narko-dilerom Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi.

foto: Saša Pavlić

Još jedna veza

KRIMOSI U DRŽAVNOJ KASARNI

Hrkalovićka je trebalo da bude venčana kuma Saletu Mutavom, ali je on ubijen desetak dana pre venčanja. Drugi kum na tom venčanju trebalo je da bude Hrkalovićkin dečko Nenad Vučković Vučko, koji je savetnik u Žandarmeriji, ali i jedan od vođa navijača Partizana. Kako se saznalo iz jedne od prijava Vojnog sindikata Srbije, Vučković je, u vreme dok je bio pripadnik Vojske, u streljanu jedne od kasarni dovodio kriminalce - Saleta Mutavog i Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Tu su vežbali pucanje iz raznog oružja.

Krik o Saletu Mutavom

SUD KRIJE DOKUMENTA

Viši sud u Beogradu 10 meseci odbija da novinarima Krika omogući uvid u dokumentaciju koja se odnosi na osuđenog kriminalca i vođu navijača Partizana Aleksandra Stankovića- Saleta Mutavog. On je ubijen prošle godine, i to u vreme kada je uveliko trebalo da bude u zatvoru, ali je uz pomoć Hrkalovićke odlagano odsluženje kazne, o čemu smo juče pisali.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Aleksandar Jovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pljačka!? Roditelji evo koliko će vam trebati para za školu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track