ŠUTANOVAC DAO INTERVJU NA PAŠNJAKU: Tadić da se vrati u DS, Jeremić da postane novi Koštunica, a Đilas...
Foto: Filip Plavčić, Fonet, Zorana Jevtić

Lider Demokrata o saradnji opozicije uoči beogradskih izbora

ŠUTANOVAC DAO INTERVJU NA PAŠNJAKU: Tadić da se vrati u DS, Jeremić da postane novi Koštunica, a Đilas...

Politika -

U svom prvom obraćanju javnosti kao stranački lider rekao sam da je vreme za okupljanje i da je vreme cepanja DS-a ostalo za nama. Svi zajedno smo dužni da Srbiji ponudimo jak DS i upravo na tome radim, otkrio je Dragan Šutanovac, rekavši da je spreman da pozove Tadića da se vrati u DS, da od Đilasa očekuje da podrži njihovog kandidata za gradonačelnika, i tako vrati dug stranci koja ga je napravila, dok je Vuku Jeremiću predložio da postane novi Koštunica.

Za loš rejting demokrata optužio je prethodne lidere DS.

"Grčevita Pajtićeva borba da ostane na poziciji vlasti u Vojvodini dovela je do toga da smo u toj istoj Vojvodini na poslednjim izborima dobili samo sedam odsto. Đilas je dobio više od dva puta manje glasova u Beogradu. Očigledno da to očajničko držanje za vlast nije donelo rezultat. DS je 2012. otišla sa vlasti u Srbiji sa više od 22 odsto. A i Đilas i Pajtić tražili su ostavke ljudi koji su osvojili tih 22 odsto. Da bi kasnije Pajtić sa šest odsto u Srbiji i sedam odsto u Vojvodini imao ambiciju da nastavi da vodi DS", rekao je Šutanovac za Nedeljnik.

On je rekao da je najbolji plan opozicije za Beograd: jedna kolona -- DS, Janković i Tadić, druga kolona -- Jeremić, ali bez Dveri, dok je za Borisa Tadića rekao da je DS njegova kuća.

"Nisam od onih koji su se lako odrekli Borisa Tadića ili bilo koga ko je napustio DS. Smatrao sam i smatram da takav čovek treba da bude u DS-u", rekao je Šutanovac ispred zgrade na Vračaru, nakon što je oslobođen optužbi za izvršenje krivičnog dela neprijavljivanja imovine.

(Kurir.rs/Nedeljnik/Foto: Kurir, Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko će da prodaje lubenice, ko će da brine o kući ako ćemo mi u vojsku?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track