POSLANICI NASTAVILI RASPRAVU: Skupština i danas o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu
Foto: Nebojša Mandić

Vladajuća koalicija najavila podršku, opozicija oštro protiv

POSLANICI NASTAVILI RASPRAVU: Skupština i danas o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu

Politika -

Skupština Srbije nastavila je danas načelnu raspravu o predloženim izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje će stranim držvaljanima ograničiti kupovinu zemljišta.

Izmene i dopune tog zakona upućene su Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku, a taj zakon treba da spreči potpunu liberalizaciju prometa poljoprivrednim zemljištem, što je bilo predviđeno Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju (S SP).

Naime, bilo je predviđeno da 1. septembra počne primena odredbi S SP-a koje izjednačavaju prava građana Srbije i EU pri kupovini poljoprivrednog zemljišta.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je juče u parlamentu da se predloženim rešenjima popravlja ono što je definisano Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, štiteći interese Srbije, srpskih poljoprivrednika i oranica.

Poslanici vladajuće koalicije najavili su podršku zakonu, dok je većina poslanika opozicije protiv donošenja tog zakona.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track