SKAT KOD PREMIJERKE BRNABIĆ: Sa ambasadorom SAD o unapređenju regionalne saradnje
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

SKAT KOD PREMIJERKE BRNABIĆ: Sa ambasadorom SAD o unapređenju regionalne saradnje

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajlom Skatom o daljem unapređenju regionalne saradnje i dosadašnjim aktivnostima Srbije na tom planu.

Brnabić je istakla da je zadovoljna napretkom Berlinskog procesa i dodala da je zahvaljujući tom napretku nedavno uspešno rešen trgovinski problem sa Hrvatskom na regionalnom nivou, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je dodala da je Srbija dobila regionalnu podršku da Beograd bude sedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope, što je ocenila kao još jedan dobar pokazatelj razvoja saradnje i doprinos regionalnoj stabilnosti.

Skat je naglasio da je zadovoljan načinom na koji se Srbija brine o izbeglicama, naročito odnosom prema deci migranata koja su od ove godine uključena u predškolsko obrazovanje u Srbiji.

Američki ambasador je istakao da SAD nastavljaju da rade na antikorupcijskom programu u saradnji sa srpskim vlastima i na nacionalnom i na lokalnom nivou, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Gašić pravi Gestapo od BIA, zapošljavaće koga hoće!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track