PUPS: Prvo treba povećati penzije!
Foto: Beta/Emil Vaš

PREDLOG

PUPS: Prvo treba povećati penzije!

Politika -

Partija ujedinjenih penzionera Srbije danas je ocenila da postoje uslovi da se povećaju plate vojnicima, policajcima, lekarima i prosvetarima, ali da pre svega treba da budu uvećana primanja penzionera koji su "pomogli državi kada je bilo najteže".

Ta partija je istakla da su stvorene prilike da budu povećane penzije i plate u javnom sektoru jer će ovogodišnji rast bruto društvenog proizvoda (BDP) biti iznad dva procenta, a budžetski suficit u prvih osam meseci je 120 milijardi dinara.

"Kada niču fabrike i zapošljavaju se mladi ljudi, kada se i ministar finansija i predstavnici Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) slažu da u budžetu ima prostora za povećanje penzija i plata u javnom sektoru, nema ničega prirodnijeg nego da, već do kraja 2017. godine, penzionerima bude jednokratno isplaćeno po 6.000 dinara, a da već od januara krene i postepeno povećanje penzija", navodi se u saopštenju PUPS-a.

Dodaje sa da "ako su penzioneri uvek bili uz svoju državu, ako su pre tri godine dobrovoljnom žrtvom zaustavili propadanje Srbije i ulagali u budućnost svoje dece, sada ne mogu i ne smeju biti zaboravljeni".

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV): Pitali smo penzionere na šta će protrošiti jednokratnu pomoć od 6.000 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track