VUČIĆ I SKAT: Nada da odnosi u regionu idu u pravcu mira
Foto: Marina Lopičić

bilateralna saradnja

VUČIĆ I SKAT: Nada da odnosi u regionu idu u pravcu mira

Politika -

Razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skat. Glavna tema regionalna situacija, a reči je bio i o dijalogu o Kosovu.

Kako se ističe u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima, Vučić je danas sa Skatom, uoči puta u Njujork radi učešća u generalnoj debati 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, razgovarao o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, kao i o regionalnim i drugim međunarodnim pitanjima.

Ambasador Skat je pozdravio poziv predsednika Vučića za unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji i preneo da Sjedinjene Američke Države ohrabruju sve strane da sadržajno razmišljaju i rade na sveobuhvatnom rešenju za odnose Beograda i Prištine, ističe se u saopštenju.

Dvojica sagovornika su naglasili značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, kao i primene Briselskog sporazuma.

Predsednik Vučić i ambasador Skat su razgovarali o evropskom putu Srbije i američkoj podršci reformskim naporima, uključujući i jačanje vladavine prava.

U razgovoru je konstatovan i stalan uspon bilateralnih odnosa, a a razmotrene su i mogućnosti za dalje jačanje ekonomske i vojne saradnje dveju zemalja, dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Strašno! Teroristički napad u Londonu! Goreli ljudi u metrou!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track