BURNO U SKUPŠTINI Raduloviću izrečena mera udaljenja od 20 dana
Foto: Zorana Jevtić

Predsednica Skupštine Srbije

BURNO U SKUPŠTINI Raduloviću izrečena mera udaljenja od 20 dana

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije i Odbora za kulturu i informisanje Maja Gojković osudila je današnje ponašanje predsednika Poslaničke grupe Dosta je bilo Saše Radulovića prema novinarima u Skupštini.

Radulović je danas ponovo kritikovao medije jer, kako je rekao, nisu preneli ništa o njegovim amandmanima kojima se traže besplatni udžbenici za učenike. Na konferenciji za novinare na kojoj su bili skupštinski izveštači Bete, Foneta, Tanjuga i Politike rekao je da je o amandmanima DJB izveštavala jedino televizija N1.

On je dodao da medije interesuje samo cirkus iz parlamenta, a na konstataciju novinarke Politike da je pisala o njihovim amandmanima, Radulović je rekao da je njen tekst "sramotan i manipulatorski".

"Najoštrije osuđujem nedopustivo i primitivno ponašanje Saše Radulovića i njegovo brutalno vređanje novinarke Politike, koja je akreditovani skupštinski izveštač i pri tome iz Narodne skupštine izveštava 27 godina", navela je Gojković u saopštenju.

Ona je dodala da je nedopustivo da se narodni poslanici na taj način ophode prema novinarima kada ne izveštavaju na način na koji bi oni želeli, što, prema njenim rečim "govori o licemerju njihove navodne brige za medije".

Gojković je dodala da Radulović svojim ponašanjem ruši dostojanstvo Skupštine Srbije i da je njena obaveza da takvo ponašanje osudi jer je to "slika Saše Radulovića, a ne Parlamenta Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track