VUČIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR:  PUTIN ZAHVALIO SRPSKOM NARODU! Pričali smo na ruskom 25 minuta, o Srbiji, migovima...
Foto: Reuters, Fonet

VUČIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: PUTIN ZAHVALIO SRPSKOM NARODU! Pričali smo na ruskom 25 minuta, o Srbiji, migovima...

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je za Kurir da je s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kome je čestitao 65. rođendan, razgovarao telefonom oko 25 minuta i to na ruskom jeziku.

- Govorili smo o svim temama važnim za odnose Srbije i Rusije, o ruskim migovima i svim našim ranijim dogovorima. Bio je vrlo ljubazan i iskazao zahvalnost i srpskom narodu i Srbiji - rekao je Vučić za Kurir i dodao:

- Razgovor je trajao oko 20-25 minuta i sve vreme smo govorili na ruskom. Doduše, reagovao je prevodilac jednom ili dvaput. Čestitao sam mu jubilarni 65. rođendan i poželeo dobro zdravlje, politički uspeh u rešavanju problema u svetu i daljem unapređenju odnosa sa našom zemljom.

Vučić je rekao i da mu je Putin izrazio ličnu zahvalnost za unapređenje odnosa Ruske Federacije i Srbije.

Kako su ranije saopštili iz Vučićevog kabineta, Putin je naglasio da su međunarodne okolnosti takve da Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uveren da će srpski narod, kao i uvek kroz svoju istoriju, pokazati svoj karakter, i pod vođstvom predsednika Vučića prevazići sve probleme.

- Siguran sam da će pod Vašim rukovodstvom Srbija i srpski narod ići samo napred - rekao je Putin Vučiću. Kako nam je rekao predsednik Srbije, dogovor je da se s ruskim kolegom Putinom u najskorije vreme sastane kako bi nastavili rad na povećanju obima saradnje Rusije i Srbije u svim oblastima.

(Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Putin i Tramp šalju izaslanike u Beograd na istorijski sastanak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track