FAJT U VLADI Jadranka Joksimović: Zorana, ni ti u sebi nisi obuzdala prvog šefa
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Ministarka za EU odgovorila Mihajlovićki

FAJT U VLADI Jadranka Joksimović: Zorana, ni ti u sebi nisi obuzdala prvog šefa

Politika -

Jadranka Joksimović oštro uzvratila koleginici iz Vlade i stranke na prozivku da se neki u SNS nisu oslobodili bivšeg lidera – Šešelja

Izjava ministarke građevinarstva i infrastrukture i potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović u intervjuu Kuriru da pojedini u SNS „u sebi, u svojoj ličnosti, ne mogu da obuzdaju svog prvog šefa - Šešelja“ napravila je buru među naprednjacima.

Međutim, jedina koja je juče bila spremna da javno odgovori svojoj koleginici iz stranke i Vlade bila je ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović, koja je, očigledno aludirajući na Mihajlovićevu, kazala da u SNS ima onih kojima Šešelj nikad nije bio šef, a ipak ne mogu u sebi da obuzdaju neke druge koji su im ranije bili nadređeni.

- Ja mislim da mnogi koji su došli u SNS imaju prve šefove, ne samo Šešelja, koje ne mogu da obuzdaju u sebi - kazala je Joksimovićeva za Kurir.

I politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da Zorana Mihajlović nije najpozvanija da bilo koga u SNS proziva zbog bivših šefova.

- Dakle, kada govori o tome da mnogi u SNS ne mogu da se oslobode svog bivšeg šefa, Mihajlovićeva ne bi trebalo da zaboravi da je nekad bila u G17, pa možda ni ona ne može da se oslobodi svog bivšeg šefa. A po njenim ekstremno prozapadnim stavovima, deluje da ne može da se oslobodi tog duha nekog svog bivšeg šefa - ocenjuje Anđelković.

Komentarišući Mihajlovićkinu izjavu da je Aleksandar Vučić u stranci dobar samo kad „treba da većini omogući da napreduju, da im omogući status“, a čim se kaže da su preterali, oni se ljute.

foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Trn u oku

ĐUKANOVIĆ NAJČEŠĆE PLJUVAO ZORANU

Zorana Mihajlović je prethodnih godina često bila meta napada stranačkih kolega.

Najdalje u tome išao je poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji ju je u više navrata pozivao da podnese ostavku i ode u opoziciju. Kako je govorio, Mihajlovićeva je „nisko pala“, „kalja ugled SNS“ i radi protiv Vlade, a trebalo bi i da se „urazumi“. Mihajlovićeva na to odgovara da iza nje stoje rad i rezultati.

Kurir / E. K.

Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sto dana Vlade: Pet loših stvari!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track