BRNABIĆ: Puno urađeno za Vojsku Srbije
Foto: Marina Lopičić

BRNABIĆ: Puno urađeno za Vojsku Srbije

Politika -

Najveći uspeh u oblasti bezbednosti jeste što je prvi put posle 30 godina nabavljeno više aviona za potrebe ratnog vazduhoplovstva, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić i najavila dalja ulaganja u namensku industriju.

Brnabićeva je, odgovarajući na pitanja poslanika, podsetila da je u Srbiju stiglo šest aviona Mig 29 i ukazala da je puno urađeno za Vojsku Srbije, i da se 20.oktobra moglo videti koliko mnogo bolje danas izgleda vojska, koliko je bolje opremljena i koliko su vojnici sigurniji u sebe.

Rekla je da predstoji povećanje plata za bezbednosni sektor, kao i nastavak izgradnje stanova, i refinansiranje kredita.

"Važno je da na taj način pokažemo ozbiljnost i sigurnost naše zemlje", poručila je Brnabić.

foto: Marina Lopičić

Ona je namensku industriju označila kako jednu od mogućnosti daljeg ekonomskog rasta Srbije i najavila dalja ulaganja i razvoj te industrije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je aktuelni predsednik Srbije, za vreme vršenja dužnosti ministra odbrane, započeo suštinske reforme vojne industrije.

Ukazao je da je odlučeno da se uloži više od 50 miliona evra u namensku industriju, kako bi se povećao njen kapacitet, jer postoji mogućnost da se proizvede i proda vojna oprema i materijal.

Rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova iskoristilo mogućnosti modernizacije svojih sistema, zahvaljujući domaćoj namenskoj industriji.

Ukazao je da bi bilo dobro za sektor bezbednosti da se nastavlja sa rešenjem stambenog pitanja.

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Djorđević ocenio je da je neodgovorna vlast, koja je bila do 2012.godine, sigurno namerno uništavala vojsku.

"Bili su odbrojani dani da VS bude u ogromnim problemima", rekao je Djorđević, koji je bio ministar odbrane.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo koliko će robijati glumica koja je ubila majku i babu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track