Najnovije vesti

PREMIJERKA O PROMENI USTAVA: Nešto se mora uraditi u dogledno vreme
Foto: Marina Lopičić

svi članovi vlade da se uključe u proces

PREMIJERKA O PROMENI USTAVA: Nešto se mora uraditi u dogledno vreme

Politika

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su promene Ustava "svakako nešto što se mora uraditi u dogledno vreme" kako bi Srbija napredovala u pregovaračkom poglavlju 23 o pravosuđu i osnovnim pravima na putu evropskih integracija.


Ona je novinarima u Beogradu kazala da je promena Ustava "svakako jedna od važnih stvari u poglavlju 23" i da su članovi Vlade Srbije prilično upoznati sa time da ga treba menjati.


"Ali, mislim da treba svi zajedno malo više da se uključimo u tom smislu", navela je Ana Brnabić.


Navodeći da je zadovoljna jer se krenulo u proces javnih rasprava i okruglih stolova u vezi sa promenom Ustava, Ana Brnabić je dodala da je videla da je bilo problema na poslednjem okruglom stolu posvećeno tome.


"Razgovaraću o tome sa ministarkom pravde Nelom Kuburović i sa organizacijama civilnog društva koje su napustile taj okrugli sto. Zanima me šta se dešava, to je jako važna stvar", navela je predsednica Vlade.

 

Konsultacije o izmenama Ustava Srbije koje je organizuje Ministarstvo pravde pre nekoliko dana napustila su strukovna udruženja sudija i tužilaca, kao i pojedine nevladine organizacije.

 

(Kurir. rs/Beta)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je policija otkrila ubicu vlasnika pekare iz Beograda?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...