SASTANAK SA BRIGADNIM GENERALOM NATO Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Susret na Andrićevom vencu

SASTANAK SA BRIGADNIM GENERALOM NATO Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa brigadnim generalom Čezareom Marinelijem, šefom Vojne kancelarije NATO za vezu o konkretizaciji saradnje Srbije i Alijanse.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je rekao Marineliju da je Srbije vojno neutralna zemlja koja neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze, saopštilo je Predsedništvo.

"Kao nezavisna i suverena država, Srbija će sarađivati sa različitim savezima i državama, uključujući i održavanje dobrih odnosa sa Severnoatlantskom alijansom, sa ciljem očuvanja mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu", rekao je predsednik Srbije.

Vučić i Marineli razmotrili su niz konkretnih aktivnosti koje treba da doprinesu boljem razumevanju između Srbije i NATO, kao i daljoj konkretizaciji saradnje u različitim oblastima, navodi se u saopštenju.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako se navodi, dvojica sagovornika su izrazila očekivanje da će predstojeća poseta srpskog predsednika sedištu NATO, tokom koje će razgovarati sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom i učestvovati na Severnoatlantskom savetu, potvrditi napredak u političkom dijalogu i praktičnoj saradnji Srbije i NATO.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja