OPOZICIJA U SKUPŠTINI: Vučić nije stavio tačku na odluku o izborima!
Foto: Zorana Jevtić

ne bi bili iznenađeni da se ponovo pokrene ovo pitanje

OPOZICIJA U SKUPŠTINI: Vučić nije stavio tačku na odluku o izborima!

Politika -

Deo opozicionih poslanika ocenio je u Skupštini Srbije da Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) "nije stavio tačku" na odluku o tome da li će na proleće biti samo redovni lokalni izbori u Beogradu - kako je odlučeno, ili će uz njih ipak istovremeno biti i vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

Poslanici Socijaldemokratske stranka (SDS), Dveri, Demokratske stranke (DS) i Nove stranke su u izjavama novinarima ocenili da promena te odluke zavisi isključivo od volje i procene predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića.

Poslanik SDS Marko Đurišić je rekao da odlukom Glavnog odbora SNS "nije stavljena tačka" na mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora istovremeno s redovnim beogradskim.

On je napomenuo da ga ne bi iznenadilo da se ta tema ponovo otvori jer je, kako je ocenio "sva je vlast u Srbiji isključivo u Vučićevim rukama".

Poslanik Nove stranke Zoran Živković i poslanica DS Aleksandra Jerkov smatraju da od Vučićeve "volje i ličnih procena zavisi sve u državi", te i raspisivanje izbora.

Živković je ocenio da je sednica Glavnog odbora SNS "predstavljala farsu", dok je Jerkov rekla da će Vučić, ako bude procenio da su mu potrebni, raspisati i vanredne parlamentarne izbore.

Poslanik Dveri Boško Obradović je ponovio da "Vučiću ništa ne treba verovati" i da je već više puta "pogazio ono što je rekao".

On je ocenio da SNS preti gubitak vlasti u Beogradu i da SNS teško da može da sačuva gradsku vlast čak ni sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom koje su "blizu cenzusa".

Po rečima Obradovića, to je jedan od razloga Vučića i SNS za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora istovremeno sa redovnim beogradskim.

Glavni odbor SNS je u subotu odlučio da na proleće iduće godine budu samo redovni beogradski izbori, a ne i vanredni, poslanički u Srbiji.

Funkcioneri SNS i vladajuće koalicije su pozdravili tu odluku, uz ocenu da se državni interesi njome stavljaju iznad stranačkih.

(Kurir.rs/Beta/N1/Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track