ZORANA I MAJA SE UMALO POTUKLE U SKUPŠTINI! Gojković: Da sam ostala još dve sekunde razvalila bih je da joj skinem onaj gips sa lica!
Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

Fajt ministarka vs predsednica skupštine

ZORANA I MAJA SE UMALO POTUKLE U SKUPŠTINI! Gojković: Da sam ostala još dve sekunde razvalila bih je da joj skinem onaj gips sa lica!

Politika -

Okidač je, kako saznajemo, bila uvreda Mihajlovićeve, koja je Gojkovićevoj naočigled svih poslanika u sali rekla da laže

Napetost između predsednice parlamenta Maje Gojković i potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović u četvrtak je kulminirala nasred skupštinske sale i malo je nedostajalo da se završi fizičkim okršajem, saznaje Kurir.

Okidač za fajt je, kako saznajemo, bila uvreda Zorane Mihajlović, koja je Maji Gojković pred svim poslanicima rekla da laže. Uvređena predsednica je, prema priči očevidaca, bila toliko besna da se jedva suzdržala da je ne udari.

Žestok okršaj

Okršaj dve visoke funkcionerke SNS tokom skupštinske rasprave završio se samo na verbalnom vređanju i ljutitom odlasku Gojkovićeve s mesta predsedavajućeg.

- Usplahireno je ušla u kabinet i besno vikala da više neće dozvoliti da joj se Zorana meša u posao. Saradnici su je smirivali, a ona im je priznala da je dobro što je izletela napolje, jer bi je, da je ostala još malo u sali, verovatno i udarila. Bukvalno je vikala: „Da sam ostala još dve sekunde, razvalila bih je da joj skinem onaj gips s lica“ - ispričao nam je naš izvor.

Vjerica Radeta, foto: Dado Đilas

Vjerica Radeta

RADIKALI NE PODNOSE PUDER!

Potpredsednica Vlade istog dana je imala i okršaj s radikalima, a među njima najdirektnija je bila Vjerica Radeta, koja je gošći iz Vlade natrljala na nos puder:

- Ne znam čemu se smejete? Ko vam je rekao da možete da izvadite pudrijeru i da popravljate šminku na sednici? Mislite da je to normalno? Ovo je Narodna skupština, nije ni Labusov ni Vučićev kabinet i gledajte ovde da se ponašate onako kako svako ko je prisutan ovde mora da se ponaša. Sram vas bilo.

On objašnjava da je do sukoba došlo već na samom početku sednice, kad je Maja Gojković morala da odgovara na brojne prozivke opozicije, koja joj je zamerila što je sednicu u četvrtak zakazala 24 sata i jedan minut pre početka, pa nisu mogli da predaju dopune dnevnog reda i da se pripreme za raspravu. Da bi se izvukla iz ove nezgodne situacije, Gojkovićeva je uperila prstom u ministarku saobraćaja Mihajlovićevu, koja je sedela ispred nje.

Ne možeš da šefuješ

- Ovu sednicu sazvala sam isključivo zato što me je zamolila i predsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović, jer nerazmatranjem ovih tačaka dnevnog reda nastupila bi posledica po našu državu - obrazložila je Gojković pred svima.

A onda je, prema rečima našeg izvora, nastao haos, koji mnogi nisu primetili jer je trajala debata među poslanicima.

- Kad je čula da je okrivljena za ovako sazvanu sednicu, Zorana se okrenula prema Maji i odbrusila joj: „Kako te nije sramota da lažeš.“ Maja nije mogla da veruje šta joj ova govori, pa joj je zapretila: „Ako misliš da možeš da šefuješ u Vladi, ne možeš to i u Skupštini.

Zbog tebe sam zakazala sednicu i nećeš ti da mi govoriš kako ću da je vodim.“ Zorana joj je uzvratila da je nije zakazala zbog nje, već zbog Srbije i okrenula joj opet leđa. To je Gojkovićevu izvelo iz takta, pa je izgledalo da će skočiti na nju. Međutim, skočila je sa svog mesta rekavši: „Mislila sam da te branim od radikala, ali neću!“, besno odjurila u kabinet i nije se više vraćala - prepričava naš sagovornik žestoku svađu dve visoke funkcionerke.

Zorana Mihajlović

NISMO U SUKOBU

Ministarka Mihajlović za Kurir kaže da nije u svađi s predsednicom Skupštine.

- Ne postoji nikakav sukob između mene i predsednice parlamenta Maje Gojković - kratko je prokomentarisala ona, dok Gojkovićeva nije odgovarala na naše poruke.

Kurir / Ivana Kljajić

Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ko će odgovarati što Naser Orić nesmetano lovi po Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track