VUČIĆ PISAO ĐINPINGU: Vaš ponovni izbor na čelo Komunističke partije je garancija za ostvarivanje kineskog sna
Foto: Fonet/AP

Srdačna čestitka

VUČIĆ PISAO ĐINPINGU: Vaš ponovni izbor na čelo Komunističke partije je garancija za ostvarivanje kineskog sna

Politika -

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić sastao se danas sa pomoćnicom ministra za međunarodne odnose Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Šen Bejli, i uručio joj pismo lidera SNS Aleksandra Vučića predsedniku Narodne Republike Kine i generalnom sekretaru Komunističke partije Kine Si Đinpingu.

Vučić u pismu, između ostalog, u ime građana Srbije, u ime Srpske napredne Stranke i u svoje ime čestita Si Đinpingu ponovni izbor za Generalnog sekretara Centralnog komiteta KP Kine i izražava želje za velikim uspehom u godinama koje dolaze, navodi se u saopštenju SNS.

SI ĐINPING PISAO VUČIĆU: Odnosi Srbije i Kine na dobrom putu

"Vaš ponovni izbor za Generalnog sekretara CK KP Kine predstavlja ne samo sigurnu garanciju razvoja Vaše zemlje i ostvarivanja kineskog sna, nego i doprinos očuvanju stabilnosti i mira u svetu", stoji u pismu predsednika Vučića predsedniku Si Đinpingu.

Vučić je u pismu istakao da potpuno podržava zalaganje Si Đinpinga za uspostavljanje novog modela međunarodnih odnosa i izgradnju zajedničke budućnosti.

"Srpski narod Vam je izuzetno zahvalan na prijateljstvu i dragocenoj podršci koju nam Kina pruža po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, što je konkretan pokazatelj principijelnosti i doslednosti Vaše zemlje i Vašeg ličnog zalaganja za principe mira, stabilnosti i poštovanja međunarodnog prava", navodi se u pismu predsednika Vučića.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track