ANALITIČARI: Saša Janković sebi srozao rejting
Foto: Zorana Jevtić

Povodom šokantnih tvrdnji lidera PSG

ANALITIČARI: Saša Janković sebi srozao rejting

Politika -

Budućnost PSG zavisi od toga da li će biti napravljen dogovor s Draganom Đilasom

Politička karijera lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića na ozbiljnoj je prekretnici posle šokantnog priznanja da je planirao da od predsednika Srbije Aleksandra Vučića traži funkciju premijera, što je naišlo na osudu protivnika, ali i saboraca, koji su posumnjali u iskrenost i ispravnost njegovog opozicionog delovanja.

Analitičari ocenjuju da je time sam sebi pucao u nogu i srozao svoj rejting.

- Budućnost PSG zavisi od toga da li će biti napravljen dogovor s Draganom Đilasom. Ako dođe do njihove saradnje i ukoliko im se eventualno pridruži i Narodna stranka Vuka Jeremića, postoji mogućnost da ostvare pristojan rezultat. PSG bi time dobio mogućnost da se stabilizuje i učestvuje u lokalnoj vlasti.

U suprotnom, Jankovića i PSG čekaju ozbiljni izazovi kako politički da prežive jer će jačati napadi i problemi unutar Pokreta - ocenjuje izvršni direktor Cesida Bojan Klačar.

Bojan Klačar, foto: Fonet

I politikolog Boban Stojanović smatra da su mu šanse da oporavi PSG ograničene:

- Jedini vid oporavka je kroz pristojne rezultate na beogradskim izborima. Mogao bi da profitira jedino ako se oformi, kako se najavljuje, savez s Đilasom i(li) Jeremićem. Na taj način mogao bi da vrati deo starih i pridobije neke nove birače.

Analitičar Dragomir Anđelković pak tvrdi da je šteta nepovratna.

- Pokazao se kao krut i nefleksibilan političar, teško će povratiti dobar imidž. Za kratko vreme doživeo je samouništenje i razorio poverenje vanstranačkih ličnosti i intelektualaca. Uslediće žestoka bitka za Jankovićevo nasleđe, glasače. Svi, osim SRS i Dveri, pokušaće nešto da štrpnu.

Podsetimo, Janković je ekskluzivno za Kurir otkrio da je posle predsedničkih izbora imao plan da od Aleksandar Vučića zatraži da mu da mesto mandatara za sastav koncentracione vlade sa SNS. Taj njegov plan šokirao je javnost. Janković juče nije odgovarao na naše poruke i pozive.

Kurir / B. B.

Foto: Zorana Jevtić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neverovatno! Samo zbog ove reči je bivši inspektor završio u komi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track