VIŠE OD 2 I PO SATA O GORUĆIM TEMAMA: Vučić danas u Moskvi sa Vladimirom Putinom
Foto: AP

Sastanak i obraćanje medijima

VIŠE OD 2 I PO SATA O GORUĆIM TEMAMA: Vučić danas u Moskvi sa Vladimirom Putinom

Politika -

MOSKVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

foto: AP

Predsednik Srbije je najavio da će taj sastanak biti najduži do sada i trajaće više od dva i po sata, a obuhvatiće više tema, među kojima su i razvoj ekonomskih odnosa, ističući da ima puno naših radnika koji u Rusiji rade, za naše i ruske firme, i da će se razgovarati i o njihovom statusu. Vučić navodi da će se razgovarati o daljim međusobnim trgovinskim odnosima, o uvećanju robna razmena koja je dobra i koja se, kako kaže, u 2017. godini oporavila.

(FOTO) DALEKO OD KUĆE, ALI U BRATSKOJ, PRAVOSLAVNOJ RUSIJI: Predsednik Vučić obeležio Nikoljdan u moskovskom hramu

Predsednik Srbije je naveo i da će biti potpisani sporazumi vezani za gas, da će se razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji, o Kosovu i Metohiji i odnosima u regionu, o Kataloniji i svemu što se zbiva u Evropi i svetu. Na sajtu Kremlja je objavljeno da će dvojica predsednika razgovarati o daljem unapređenju strateškog partnerstva, u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i humanitarnoj oblasti.

foto: Predsedništvo Srbije

Na dnevnom redu biće i međunarodna pitanja. Predviđeno je potpisivanje više sporazuma, a dvojica predsednika će se posle sastanka, koji će biti održan u 14 časova po našem vremenu, obratiti medijima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ilustracija/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track