KRKOBABIĆ JOŠ VAGA: Narednih dana odluka o nastupu PUPS na beogradskim izborima
Foto: Beta

Spremni da podsete Beograđane na svoje rezultate

KRKOBABIĆ JOŠ VAGA: Narednih dana odluka o nastupu PUPS na beogradskim izborima

Politika -

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić izjavio je danas da će narednih dana biti poznati rezultati razgovora sa koalicionim partnerom Srpskom naprednom strankom o nastupu na beogradskim izborima.

foto: Marina Lopičić

Krkobabić je kazao da je PUPS apsolutno spreman da Beograđanima podnese račun i da zajedno upravljaju gradom.

foto: Nebojša Mandić

"Na beogradske izbore uvek idemo potupno spremni da podsetimo građane na ono što smo radili za Beograd - besplatan gradski prevoz, 13. penzija za Beogradjane i sijaset tih stvari", kazao je Krkobabić i dodao da će PUPS Beograđanima ponuditi i nešto novo.

Poziv partijama na otvoreni dijalog o reformi PIO

Krkobabić je danas izjavio danas da je fiskalna konsolidacija u Srbiji bila dobra i odradila dobar kratkoročni posao, ali da je za dugoročnu stabilnost neophodna reforma penzionog sistema budući da se odnos penzionera i zaposlenih povećava, što, kako kaže, nije slučaj samo u Srbiji.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Krkobabić je rekao da o tome nije razgovarao sa premijerom Anom Brnabić, jer smatra da je to u ovom momentu pitanje političke inicijative.

"Pitanje penzija je prvorazredno političko pitanje. U pitanju je 1,7 miliona ljudi - penzionera. To je oko pet milijardi evra godišnje. To su ozbiljna izdvajanja", naveo je i pozovao sve partije otvoreni dijalog, da definišu kako vide rešenje tog problema.

(Kurir.rs/Agencije/RTS/Foto: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja