PUKLA TIKVA U POKRETU BELOG? Satirični lik uspešno izvršio zadatak, a sad se ograđujemo od rada Luke Maksimovića
Foto: Zorana Jevtić

mogući razlaz

PUKLA TIKVA U POKRETU BELOG? Satirični lik uspešno izvršio zadatak, a sad se ograđujemo od rada Luke Maksimovića

Politika -

Građanski pokret "Beli, Samo jako" saopštio je danas da se ograđuje od budućeg delovanja njihovog do sada medijski najprepoznatljivijeg člana pokreta, Luke Maksimovića, interpretatora fiktivnog (anti)junaka, Ljubiše Preletačevića Belog.

Kako je saopšteno, nakon ulaska u mladenovački lokalni parlament, sa osvojenih 12 mandata, Pokret je izašao na predsedničke izbore kandidaturom Ljubiše Preletačevića Belog.

foto: Zorana Jevtić

- Naš politički angažman je bio potvrda da organizovani pojedinci mogu da se suprostave i najorganizovanijim političkim i parapolitičkim strukturama, koje nas godinama ubeđuju da je pošten i dostojanstven život u Srbiji nemoguć i da društvena i politička aktivnost nemaju smisla izvan borbe za lični interes. Satirični lik Ljubiše Preletačevića Belog je, po našoj proceni, uspešno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara kao i političke scene - navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, piše, osećamo obavezu da se ogradimo od budućeg delovanja Luke Maksimovića i njegove nove grupe, pre svega iz razloga što nemamo nikakav uvid niti udeo u odlučivanju o potezima te grupe i njenim kadrovskim rešenjima.

Kako piše, Pokret "Beli, samo jako" ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovačkom parlamentu, dok Luka Maksimović nastavlja svoju političku aktivnost samostalno, sa novim ljudima i idejama, moralno i politički odgovoran samom sebi a ne Pokretu.

U saopštenju se navodi i da je Pokret je osnovan pred lokalne izbore u Mladenovcu 2016. godine, od strane "grupe nekompromitovanih ljudi sa ciljem da se bori protiv tiranske, korumpirane, kleptokratske vlasti i nazadnog sistema".

Drugi cilj te borbe, kako piše, ogledao se u stimulaciji angažovanja građana, rušenju apatije i uverenja da od pojedinca ništa ne zavisi.

- Na taj način želeli smo da podvučemo važnost lične građanske odgovornosti, kao i neophodnost uspostavljanja odgovorne i osnovnim moralnim načelima vođene vlasti sastavljene od građana koje politika ne zanima kao profesija kojoj je kičmeni stub lični interes, već kao sredstvo uticaja na okruženje i svakodnevicu - piše u saopštenju Pokreta.

(Kurir.rs/Blic/L. Gedošević)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ALARMANTNO! Pogledajte koliko dece u Srbiji godišnje oboli od raka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track