Najnovije vesti

OPOZICIONE STRANKE  I DRAGAN ĐILAS TRAŽE HITNU ISTRAGU: Ispitati pretnje upućene Draganu Janjiću i Đorđu Vukadinoviću
Foto: Beta/Emil Vaš

opasan manir

OPOZICIONE STRANKE I DRAGAN ĐILAS TRAŽE HITNU ISTRAGU: Ispitati pretnje upućene Draganu Janjiću i Đorđu Vukadinoviću

Politika

BEOGRAD - Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, Levica Srbije, Pokret za PREOKRET i kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas ocenili su danas u zajedničkom saopštenju da su pretnje, ponižavanja i uvrede koje državni funkcioneri upućuju političkim protivnicima i nepodobnim novinarima postale opasan manir koji prihvataju njihovi agresivni sledbenici.

 

Najnovija pretnja opozicionim liderima putem tvitera pokazuje da je politika mržnje, koju promoviše i sprovodi aktuelni režim, potpuno izmakla kontroli i pokazuje svoje tragične rezultate, ističe se u saopštenju.

 

foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić

Citira se tvit u kojem se navodi: "Kad čitam i slušam ono što kažu Jeremić, Janković, Vlah, Živković, Veselinović...čoveku dodje muka, povraća mu se i dobije dijareju...Iskreno i ako sam službeno lice. Da posle 10 minuta nekog sretnem od dotičnih na ulici ubio bih ih bez pardona. Pa ljudi imate li bar malo ponosa,obraza?" Tražimo hitnu istragu u vezi sa pretnjama koje su citirane i najsnažnije osuđujemo i druge slične pretnje koje su upućene Draganu Janjiću, glavnom i odgovornom uredniku Bete, kao i Đorđu Vukadinoviću, narodnom poslaniku i uredniku Nove srpske političke misli, navodi se u saopštenju.

 

Upozorava se da su pretnje, ponižavanja i uvrede koje najviši državni funkcioneri svakodnevno upućuju političkim protivnicima i nepodobnim novinarima postale su opasan manir koji su oberučke prihvatili i počeli da svakodnevno primenjuju njihovi agresivni sledbenici, sledeći primer koji im pružaju njihovi politički uzori.

 

"To predstavlja promociju jednog nenormalnog i nedopustivog modela ponašanja i legitimizaciju vređanja i pretnji, koje neretko prerastaju u otvoreno nasilje. Kada to čini predsednik države, na razne načine vređajući i omalovažavajući svoje političke protivnike, to nije samo nevaspitanje i gaf, već razlog za ozbiljnu brigu u pogledu sudbine, ali i samog postojanja pravne države", ističe se u saopštenju.

 

Sprovođenje ovih metoda od predstavnika vlasti i njihovih sledbenika, kako se ocenjuje, ne samo da se ne može opravdati, već u svakoj normalnoj državi podleže krivičnoj odgovornosti i ozbiljnim sankcijama.

 

(Kurir.rs/FoNet)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...