Najnovije vesti

STEFANOVIĆ I SKAT: Što pre rasvetliti ubistvo Olivera Ivanovića
Foto: MUP Srbije

sastanak

STEFANOVIĆ I SKAT: Što pre rasvetliti ubistvo Olivera Ivanovića

Politika

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skatom o nastavku saradnje MUP-a i američkih agencija za sprovođenje zakona.

 

Sagovornici su ukazali na značaj i važnost uloge policije za bezbednost građana i dogovorili nastavak bilateralne saradnje, posebno na polju očuvanja bezbednosti granica, borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala, saopštio je MUP.

 

Govoreći o ubistvu predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, Stefanović i Skat su ocenili da je važno da istraga brzo napreduje i da sve strane moraju preduzeti neophodne korake u cilju rasvetljavanja tog zločina.

 

Na sastanku je bilo reči i o situaciji u regionu, a Stefanović i Skat su ocenili da sve zemlje u regionu moraju raditi na očuvanju stabilnosti.

 

Ocenjujući da je Srbija uložila dodatne napore na polju borbe protiv terorizma i trgovine ljudima, ambasador je Stefanoviću ponudio dalju podršku SAD uz podsećanje da je ta zemlja od 2001. godine, donirala Srbiji više od 30 miliona dolara za jačanje kapaciteta i obuku policijskih službenika.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: MUP Srbije)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...