VEŽITE SE, POLEĆEMO: Zorana, Nebojša i Rasim preuzeli Vladu Srbije!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Po belom svetu Srbija tri dana bez državnog vrha

VEŽITE SE, POLEĆEMO: Zorana, Nebojša i Rasim preuzeli Vladu Srbije!

Politika -

Predsednik, premijerka, vicepremijer i šefica parlamenta istovremeno otputovali van zemlje

Pošto su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsednica Skupštine Maja Gojković i šef diplomatije Ivica Dačić u isto vreme bili van zemlje, sudbina građana Srbije pala je u ruke troje potpredsednika Vlade, koji u razgovoru za Kurir tvrde da nema mesta panici jer sve funkcioniše normalno.

Bez drame

Jedan od potpredsednika i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić na trenutnu situaciju gleda optimistično.

- Ukoliko se ukaže potreba za sednicom Vlade, predsednica određuje jednog od potpredsednika koji vodi sednicu. Ne vidim razloge za dramatizaciju ovog pitanja, jer Vlada i ministarstva normalno funkcionišu - kaže Ljajić.

U zemlji je ovih dana bila i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović, koja kaže da je sve pod kontrolom.

- Svi rade svoj posao, odgovorno - kratko je poručila Mihajlovićeva.

Nije prvi put

Podsetimo, osim Vučića i Brnabićeve, koji prisustvuju Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Dačić je boravio u Njujorku povodom otvaranja izložbe o Jasenovcu, dok je Gojkovićeva bila u zvaničnoj poseti Gruziji. Inače, i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković juče nije bio u zemlji, jer je bio u poseti Grčkoj, gde je s načelnikom grčkog generalštaba, admiralom Evangelosom Apostolakisom, razgovarao o stanju u regionu i vojnoj saradnji Srbije i Grčke.

Radni zadaci

RAZBEŽALI SE PO SRBIJI

Tokom jučerašnjeg dana, pojedini članovi Vlade razbežali su se po čitavoj Srbiji. Tako je ministar odbrane Aleksandar Vulin najpre u Novom Pazaru, u kasarni „Rifat Burdžević Tršo“, posetio objekte 28. mehanizovanog bataljona, a onda i u Priboju posetio preduzeće „FAP korporacija“, dok je ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić boravio u Novom Slankamenu, a ministar prosvete Mladen Šarčević u Kosovskoj Mitrovici.

Kurir / S. ĐURIĆ

Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ĆAO “BELI - SAMO JAKO”! Zašto je Beli Preletačević izbačen iz sopstvene odborničke grupe u Mladenovcu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track