PREMIJERKA PRIČALA SA IRSKOM MINISTARKOM: Sigurna perspektiva pristupanja Srbije Evropskoj uniji
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

bilateralni susret

PREMIJERKA PRIČALA SA IRSKOM MINISTARKOM: Sigurna perspektiva pristupanja Srbije Evropskoj uniji

Politika -

Napredak Srbije ka Evropskoj uniji ima sigurnu perspektivu pristupanja koju može da očekuje zemlja koja je posvećena evropskim integracijama i teškim reformama, rekla je danas ministarka za evropske poslove i poslanica Donjeg doma Parlamenta Irske Helen Mekenti u razgovoru sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Kako se navodi u saopštenju, Brnabić je istakla da je Srbija odlučna da sprovede reforme i ubrza proces pristupanja Evropskoj uniji.

Ona je navela da je Vlada Srbije povukla hrabre poteze za makroekonomsku i fiskalnu stabilnost. Brnabić je istakla da su pozitivan poslovni ambijent, jačanje vladavine prava i borba protiv korupcije ključne tačke uspeha Vlade Srbije i dobra osnova za jačanje odnosa dve zemlje.

Kao najvažnije zadatke, Brnabić je navela nastavak rada na infrastrukturnim projektima, reformu državne uprave i reformu obrazovanja, koju smatra i najvažnijim zadatkom i svojim ličnim prioritetom.

Prema rečima Mekenti, napredak Srbije ka Evropskoj uniji ima sigurnu perspektivu pristupanja koju može da očekuje zemlja koja je posvećena evropskim integracijama i teškim reformama. Ona je ohrabrila Srbiju da nastavi reformske procese, pre svega u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Mekenti je istakla da je pristupanje Evropskoj uniji najbolji način da se postignu ciljevi i vrednosti kojima i Srbija teži. Ona je naglasila značaj nastavka dijaloga sa Prištinom, ukazujući da je to važan uslov za stabilnost regiona.

Brnabić zahvalila je na kontinuiranoj podršci Irske na planu evropskih integracija Srbije, uverena da će ona biti nastavljena.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Fonet/Aleksandar Levajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track