PRED PREDSTOJEĆU SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Dačić i Tanin razgovarali o situaciji na KiM
Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović

sastanak

PRED PREDSTOJEĆU SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Dačić i Tanin razgovarali o situaciji na KiM

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN i šefom Umnika Zahirom Taninom o situaciji na Kosovu i Metohiji, pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti UN-a o radu te misije.

Dačić i Tanin razgovarali su o osetljivoj bezbednosnoj i političkoj situaciji na KiM, posebno nakon ubistva Olivera Ivanovića, kao i o pokušajima ukidanja Specijalnog suda za zločine OVK, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

foto: Tanjug/Ognjen Stevanović

Na sastanku je ukazano na značaj daljeg nesmanjenog prisustva i delovanja Umnika radi stvaranja uslova za normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica na KiM, navodi se u saopštenju.

Dačić je rekao da je za Srbiju očuvanje aktuelne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti UN-a na ovu temu od izuzetne važnosti.

Šef srpske diplomatije je izrazio zahvalnost na uloženim naporima u implementaciji mandata Umnika, uz očekivanje da će ta misija i u narednom periodu nastaviti sa njegovim sprovodjenjem u skladu sa rezolucijom SB UN 1244.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track