VUK JEREMIĆ O NAPADU NA AKTIVISTE PSG: Režim se ne uzdržava od nasilja da bi odbranio vlast!
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Reagovanje

VUK JEREMIĆ O NAPADU NA AKTIVISTE PSG: Režim se ne uzdržava od nasilja da bi odbranio vlast!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da napad na aktiviste Pokreta slobodnih gradjana u centru Beograda jasno pokazuje da se naprednjački režim neće uzdržavati od fizičkog nasilja u pokušaju da odbrani vlast u glavnom gradu.

"Koliko će vlast Srpske napredne stranke daleko u tome ići, zavisi pre svega od nas i naše odlučnosti da se tome jedinstveno suprotstavimo", naveo je Jeremić u pisanoj izjavi.

On je istakao da je Srbija, kao i pre 20 godina, suočena sa poretkom koji ne preza ni od čega u odbrani vlasti i koji, slično kao i poredak od pre 20 godina, uživa podršku iz inostranstva.

Tadašnja vlast je bila garant Dejtonskog sporazuma, a ova danas je garant briselskih sporazuma i zbog toga joj se gleda kroz prste na očigledne izgrede koji ne bi bili tolerisani u bilo kojem demokratskom društvu, naveo je Jeremić.

"Miloševićeva diktatura je bila državna diktatura starog kova. Ovo je banditska diktatura i ona je daleko manje rezistentna na iskazivanje otpora. Zbog toga je više nego ikad potrebno jedinstvo u odupiranju takvoj vrsti vladavine", dodao je predsednik Narodne stranke.

Pokret slobodnih gradjana saopštio je ranije danas da su aktivisti SNS napali članove omladine tog pokreta kod Kalenić pijace na Vračaru.

(Kurir.rs / Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNO! Ministar Stefanović kreće u obračun sa dilerima iz školskih dvorišta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track