(FOTO) DAČIĆ NA MOLITVENOM DORUČKU U VAŠINGTONU: Sreo se sa dva kongresmena, planirani sastanci sa Tilersonom i Mičelom
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

bilateralni susret

(FOTO) DAČIĆ NA MOLITVENOM DORUČKU U VAŠINGTONU: Sreo se sa dva kongresmena, planirani sastanci sa Tilersonom i Mičelom

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvuje danas na Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kako se navodi šef srpske diplomatije se susreo sa zvaničnicima američke administracije, među kojima je i kongresmen iz Alabame Robert Aderholt, predstavnik Republikanske partije i jedan od osnivača Nacionalnog molitvenog doručka.

Dačić i Robert Aderholt
Dačić i Robert Aderholtfoto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

Dvojica zvaničnika potvrdila su dobre bilateralne odnose i dogovorila dalje unapređenje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju.

Dačič je imao odvojen susret sa republikanskim kongresmenom sa Floride Gasom Bilirakisom sa kojim je razmenio mišljenje o aktuelnim bilateralnim temama.

Susret sa Gasom Bilirakisom
Susret sa Gasom Bilirakisomfoto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

Šef srpske diplomatije izrazio je zahvalnost kongresmenu Bilirakisu za aktivan doprinos u radu Srpskog kokusa u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Tokom boravka u Vašingtonu gde boravi na poziv organizacionog odbora, Dačić će imati odvojene susrete sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom, kao i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.

Molitveni doručak organizovan je ove godine 66. put u hotelu "Vašington Hilton" uz prisustvo velikog broja visokih zvanica iz SAD i sveta.

Potpredsednik parlamenta Marinković na Molitvenom doručku

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Marinković prisustvovao je 66. Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu. Marinković je u četvrtak imao sastanak sa kongresmenom Majk Dojlom, senatorima Dzejmsom Lankfordom i Stivom Skalisom koji su ove godine bili domaćini doručka, saopšteno je iz kancelarije potpredsednika Narodne skupštine.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track