SVEČANO U PREDSEDNIŠTVU SRBIJE: Predsednik Vučić primio akreditive ambasadora UAE i Libana
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Susreti na Andrićevom vencu

SVEČANO U PREDSEDNIŠTVU SRBIJE: Predsednik Vučić primio akreditive ambasadora UAE i Libana

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadorke Republike Liban Nade Al Akl, saopštio je danas kabinet predsednika.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će ambasadorka Al Akl nastaviti aktivnosti na unapređenju odnosa Srbije i Libana, kako su to činili i njeni prethodnici, doprinoseći da bilateralni odnosi budu dobri i bez otvorenih pitanja.

Sagovornici su konstatovali da politički dijalog treba da bude učestaliji i da je neophodno stvoriti uslove da se iskoriste mogućnosti za privrednu saradnju. U tom smislu je predloženo povezivanje privrednih komora i uspostavljanje direktnog kontakta poslovnih ljudi dveju zemalja.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasadorka Al Akl je istakla da je narod Srbije prijatelj narodu Libana i da je to već osetila po dolasku u Beograd. Inače, zapaženo je da je se tokom prošle godine broj libanskih turista u poseti Srbiji povećao deset puta. Ona je istakla da je libansko rukovodstvo opredeljeno da produbljuje saradnju sa Srbijom u svim oblastima.

Predsednik Vučić je zahvalio libanskom rukovodstvu na čvrstom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci Libana u međunarodnim organizacijama, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Unesko. On je uputio poziv predsedniku Libana Mišelu Aunu da poseti Srbiju.

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos mirovnim misijama Ujedinjenih nacija u Libanu: UNIFIL, u kojoj učestvuje skoro 180 pripadnika Vojske Srbije, kao i UNTSO, kaže se u saopštenju.

Vučić je potom primio akreditive i novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Saida Al Daherija. Al Daheri je istakao da je došao sa željom da se prijateljski i srdačni odnosi dveju zemalja prodube i unaprede.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poželevši ambasadoru Al Daheriju uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što su Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati istinski partneri.

To se vidi i kroz zajedničke projekte, poput Beograda na vodi i strateškog partnerstva srpske Vlade i aviokompanije Etihad u nacionalnom avioprevozniku Er Srbiji.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track