ČANAK DIŽE PANIKU: Biće nereda na severu Kosova, pa u Beogradu
Foto: Dragana Udovičić

Lider LSV izneo zapanjujuće tvrdnje

ČANAK DIŽE PANIKU: Biće nereda na severu Kosova, pa u Beogradu

Politika -

Spreman sam da takve informacije ustupim nadležnim organima Srbije, rekao vojvođanski političar

Predsednik LSV i Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak tvrdi da će u narednom periodu biti dosta nemira na severu Kosova koji će ići naruku administraciji ruskog predsednika Vladimira Putina, zato što će to dovesti do jačanja proruskih ekstremističkih snaga u samoj Srbiji.

- Izbijanje takvih nereda može se dogoditi i u Beogradu posle martovskih izbora - rekao je Čanak za Radio Slobodna Evropa. Dodao je da je spreman da takve informacije ustupi nadležnim organima Srbije.

Čanak je naveo da za ubistvo Olivera Ivanovića nikada nije optuživao Ruse, ali je dodao da će uvek reći da su interesi Rusije ovog trenutka „suviše bliski nestabilnosti kakvu donose takva politička ubistva“.

On je ponovio ocenu da je takozvani Ruski humanitarni centar u Nišu zapravo „nukleus ruske vojne baze“ i naveo da postoje ozbiljne indicije da je iz njega pripreman puč u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, taj centar u Nišu je „jedno od najozbiljnijih svedočanstava ekspanzionističke politike Rusije“.

Optužio je ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova da „priziva ukrajinski scenario u Srbiji“.

- Srbija, međutim, ima evropsku viziju budućnosti i neće biti nepotopivi ruski nosač aviona i raketa na Balkanu - kazao je Čanak.

On je upitao i zašto u Beogradu demonstriraju organizacije koje su zabranjene, koje je Ustavni sud zabranio, i kako to da ih niko ne sprečava.

R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track