Najnovije vesti

POSLANICI SE VRATILI U KLUPE NAKON DUŽE PAUZE: Crveni tepih uoči 1. sednice prolećnog zasedanja Narodne skupštine, među gardistima i dame
Foto: Marina Lopičić

Sednica počela u 10 časova

POSLANICI SE VRATILI U KLUPE NAKON DUŽE PAUZE: Crveni tepih uoči 1. sednice prolećnog zasedanja Narodne skupštine, među gardistima i dame

Politika
12:24h

Skupština Srbije počela je danas sednicu na kojoj će biti razmatrano oko 30 tačaka dnevnog reda, među kojima i izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, o policiji i o javnom redu i miru.

1 / 28 Foto: Marina Lopičić

Uoči početka prolećnog zasedanja parlamenta, poslanike je dočekala garda i crveni tepih, a među gardistima bila je ovoga puta i jedna dama.

foto: Marina Lopičić

Parlamentarci su se svečano obukli, a pre prelaska na dnevni red zajedno su otpevali državnu himnu "Bože pravde".

foto: Marina Lopičić

Na dnevnom redu prve sednice redovnog prolećnog zasedanja biće i predlozi zakona o strancima, azilu i privremenoj zaštiti, graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, nacionalnom DNK registru i o jedinstvenom matičnom broju građana.

foto: Marina Lopičić

Predloženo je da na dnevnom redu bude i dopuna Zakona o državljanstvu Srbije, a poslanici treba da se izjasne i o više predloga zakona o potvrdjivanju medjudržavnih sporazuma. Pred parlamentom će se naći i izbor predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije i direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i odluke o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije.

foto: Marina Lopičić

Skupština će razmatrati predlog odluke o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku, predloge o izboru predsednika sudova i zamenika javnog tužioca, kao i predloge o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog apelacionog suda, Osnovnog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Leskovcu i Osnovnog suda u Novom Pazaru.

foto: Marina Lopičić

Biće birani i predsednici sudova na predlog Visokog saveta sudstva, a razmatraće se i razrešenje i imenovanje članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji su odvojeno podneli šef poslaničke grupe DJB Saša Radulović i šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić.

Sednica je zakazana za 10 sati.

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...