Najnovije vesti

SAŠA JANKOVIĆ: Izbori u Beogradu su razotkrili prirodu vlasti
Foto: Beta/Emil Vaš

odgovornost opozicije

SAŠA JANKOVIĆ: Izbori u Beogradu su razotkrili prirodu vlasti

Politika

Izbori za skupštinu Beograda doveli su do promena kod opozicije i razotkrile prirodu vlasti koja nije birala sredstva da obezbedi većinu, izjavio je lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

 

"Ovi izbori su razotkrili, teška je reč, ali moramo da je koristimo, fašisoidnu prirodu ove vlasti i nisu birani metodi ni sredstva, niti se pokušavalo kriti na koji način se postupa da se obezbedi većina. Odgovornost svih nas, ne samo opozicije, je to što smo dozvolili da Srbija danas liči na Nemačku 1933. godine", rekao je Janković.

 

foto: Fonet/Marija Oković

Suštinski, ocenio je Janković, režim je prema svojim biračima koristito nasilje, bilo u vidu ucene ili mita, a prema opoziciji je koristio sve moguće metode za kompromitovanje.

 

"Vlast je skinula maske i pokazala najotvorenije nasilje i laž, a u opoziciji su se desile promene i posle ovih izbora, nastala je nova politička scena u Srbiji", ocenio je Janković.

 

Na jednoj strani su Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbija (SPS), a na drugoj opozicija, stranke koje su prešle cenzus.

 

"Ta nova opoziciona scena je šansa i obaveza da opozicija prestane da se bavi sobom i počne da se bavi Srbijom", rekao je on.

 

foto: Fonet

Janković je odbio da odgovara na pitanja novinara TV Pink i ocenio da ta TV obmanjuje građane Srbije.

 

"Nijedan odgovor, ni na jedno vaše pitanje ne može da doprinese informisanju, već samo dezinformisanju građana Srbije. Ja u tome ne mogu da učestvujem", rekao je Janković.

 

Govoreći o narednim koracima Pokreta, Janković je rekao da je prvi cilj da PSG ojača svoju političku, programsku i kadrovsku osnovu i okupi ljude i ideje demokratske, građanske i proevropske orijentacije.

 

foto: Marina Lopičić

Cilj je, dodao je, i da se nastavi i ojača saradnja sa partnerima sa beogradskih izbora i da se ta saradnja proširi na celu Srbiju. Naveo je da je i da se Pokret priprema za nova sučeljavanja sa SNS-om, jer, kako kaže, imaju razloga da veruju da će Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i nove parlamentarne izbore.

Janković je rekao da će se truditi da njegova odbornička grupa bude najbolja odbornička grupa u beogradskoj Skupštini. On je odgovarajući na pitanja novinara precizirao je da će svi partneri koji su na beogradskim izborima podržali Dragana Đilasa, imati svoje odborničku grupu koje će najbliže sarađivati.

 

(Kurir.rs/FoNet)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: KO JE UHAPŠEN U AKCIJI RAZBIJANJA ELITNE PROSTITUCIJE: Studentkinje, makroi i još...?!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...